Dugaan Sebelum Majlis - Yuyu Rashid

Assalamualaikum, dah lama yuyu tak update blog mengenai kisah yuyu. Hari ni tetiba yuyu rasa nak share something sbb nak jadikan kenangan yang paling pahit dlm blog yuyu ni.. 

 Yes, yuyu nak semua yang baca kisah yuyu kali ni  sila berjaga jaga and tak pandang remeh temeh ye..

Sebelum ni yuyu pernah update yang yuyu pernah bertunang kan ? dan alhamdulillah, almost one year dah yuyu kawen.  Cumanya yuyu nak kisahkan perjalanan sebelum yuyu kahwin.. nak throwback dengan dugaan besar yg yuyu hadapi before majlis..

 yes, kita selalu dgr orang tua cakap " before kawen ni byk dugaan and ujian " kan?  Memang tak dinafikan , sungguh berat ujian yang diberikan kpd yuyu ....   Tarikh pernikahan yuyu 28/11/2015 and dua tiga bulan sebelum majlis  tu .. yuyu dah  banyak nangis , sedih dan bercelaru... Allah je Maha Mengetahui..

So yuyu nak mulakan cerita dari awal , apa dugaan terbesar sebelum tarikh perkahwinan yuyu tu.. 

 Yuyu memang dah lama stay KL since masuk Diploma lepas tu keje modelling + Pencarian Nona Manis TV3 . Hm , rasanyaaaa more than 3 years gak la tapi tak masuk 4 years lagi. Kekadang adelah balik jenguk parents sebab kat kampung just ada ummi , abah and adik je yang still sekolah . Adik beradik lain dok jauh2 + keje , time hujung minggu tuu dorang ade gak balik utk jenguk parents . 

So, 6 months before majlis yuyu tu.. ade laa call ummi and dia cite yang die xde selera makan and asyik gastrik je dalam minggu tu ..sakit and pedih kat tgh2 dada bawah ( macam pedih ulu hati laa kot rasenyeee ) ..  dia kata dah pegi klinik, doktor dekat klinik pun cakap gastrik and kasi ubat . Reaction aku cam biasa je la..  sbb ummi mmg ade gastrik. Lagipun dia cakap after makan ubat tu cam tahan sikit sakit tuu.. 

 A few weeks after ummi call tu aku blh balik kg.. Nasib baik ade mase free  sebab time tu memang aku still dalam program TV3 so aku dapat la jugakk balik kg. Lagipun aku nak uruskan majlis aku gak , nak survey barang2 kawen..

  Tau tak.. bila aku balik .. aku tengok macam something wrong je ummi aku nii, kulit ummi nampak macam  kuning sikit. aku cam tanya la kot kot pakai produk krim kunyit ke apa sebab ummi aku ni jenis pakai skincare gak. Then dia cakap, takde pakai pape pun. Bila aku suruh adik aku tgk ummi nampak tak kulit ummi cane.. dia cakap xkuning pun. Aku pun cam rase maybe mata aku bermasalah sebab aku ni rabun and silau . Then , aku still tak fikir apa apa lagi..

Ummi temankan aku untuk shopping barang barang kawennn~


Time ni , dia xnampak ketara sangat perubahannya. Just warna kulit je bagi aku nampak lain sikittt jee..nampak kuning. Ni mase kat umah maksedara, g jengjalan.. tp tulaaa.. aku amik gmbr ni sebab aku nak htr dekat kakak aku, sebab nampak kuning. Nampak kuning bagi aku..



ummi sebelum ni tak reti selfie, tapi telah diajar oleh aku. haha :')

 Masa ni ummi gemuk lagi..


Masa ni bawak ummi g klinik sekali lagi sebab kuning.. mata muka kuning.. sebab adik bradik sruh bwk ummi g klinik..

Then aku balik KL semula sebab aku still dalam program tv3, so the next month ( July ) aku balik kg lagi sebab raya. Seriously, Ummi nampak kurus and kuning. Ummi nampak lain tersangat2 !!

ni masa raya aidilfitri kalau xsilap.. ataupun raya aidiladha,. nampak sangat kurus....

 masa ni gak la, kakak and abang pun nampak perubahan ummi.. makin kurus.
sebelum raya tu, kakak and abg dah bwk g HUSM and after raya baru appointment utk check ummi. Time raya ni.. memang xthu ummi sakit apa.. 

Tapiii...

Ummi macam bersedih time raya nii.,, mcm sensitif..

so, yuyu nk masukkan bideo time umi nangis sebab rye sblm2 ni ummi xde nak nangis2 and sedih.... hmm 


video

video ni.. kitorg cam gelak gelak sbb pelik nape ummi nangis.. xthu ummi pikir apa.. so ktorg taknak die sedih2 time raya..so ktorang menyakat ummi.. sbb ktorg memang suka sakat ummi.


BERSAMBUNG SEBAB MAGHRIB, NANTI SAMBUNG LAGI..









4 comments:

  1. Mungkin ummi yuyu ada masalah dengan hati? Ok saya tunggu entry seterusnya :)

    ReplyDelete
  2. lamanya maghrib kauuuu 3 bulan dah tungggu. cpt la updateee

    ReplyDelete
  3. Tak sabar nak tau citer seterusnya...sedih pulak hati ni..

    ReplyDelete
  4. Risaunya bila cinta Hati tak sihat macam ni kan

    ReplyDelete

 
Copyright © Yuyurashid | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in