First Experience : Video Tutorial Untuk Iklan Sunsilk Youtube

Assalamualaikum..


Aku nak story mory sikit pasai experience aku. Tak banyak lah kan aku update pasai aku dlm blog, sebab jarang jugak  nak update dengan life diri sendiri. Nak buat acano  , dalam instagram tiap tiap dah update activity seharian. Nak makan update, nak keluar makan update , nak basuh baju pun update , kemas rumah pun update , pergi cari teksi pun update, nak masak pun update. Apa apa ajolaaahh~

Haaa , actually aku dah banyak sengsara. cewahhh ! sengsara lah sangat . Saja bikin drama melayu lagi dlm blog. hihiiii.. Maksud aku , aku banyak lah gak nak benda tu tapi tak dapat. 

"Allah tak beri apa yang kita inginkan , tetapi Allah beri apa yang terbaik untuk kita"

 hmm, memang betul tu . Kadang kadang tak selalu nya kita bersedih , Allah dah menjanjikan sesuatu yang lebih baik untuk diri kita.  Setiap pengalaman yang aku dah lalui telah pun ada masin , terlebih masin dan sedikit tawar serta pahit. Er.. kadang kadang payau pun ada gak.

Sepanjang aku bersedih , aku release tension buat video tutorial shawl di youtube.

"Eh , bersedih aku pun boleh buat benda macam ni gak ek. kuikuiii"

Merapu jugak video aku tu . Al maklumlah .. aku tak reti nak mengedit guna camera pun camera laptop . Takde nak advance sangat . Lagipun itu hobby. Kalau orang tengok pun macam merapu lah sangat video aku tu. puiii.. kan ? 







Yang korang nampak teaser tu tak guna camera laptop yang tu dari LHMEDIA rakam.
Ni laaaa, cheq nak story moryy.. terlebih panjang pulak. 

Actually aku ni noob lah jugak . Reti buat video je , kadang kadang check inbox youtube dan inbox page. Nampak je aku ada semua benda laman social tapi tak reti. Teruk kan ?
Tibalah suatu hari pada bulan puasa 2014 , aku dah lupa bulan berapa. Bulan July kah atau bulan August kah. Whatever la.. Tapi bulan puasa lah.

Aku bukak inbox page aku tu then dapat job offer daripada someone from http://www.ohbulan.com/ untuk buat video tutorial shawl.

Selang beberapa hari aku terima lah job tu. Aku ni penakut dan pemalu orangnya. Puii.
Haha.. Nasib sebelum ni aku pernah ada job dengan UMT untuk program tudung. So aku dah pernah jadi demonstration program hijab untuk buat tutorial  kepada peserta UMT TERENGGANU pada bulan dua 2014 jugak. Cuak jugak sebab tak pernah. Tapi bila lagi nak mencuba benda baru and aku memang suka and minat kerja cenggini. Takde rasa penat sebab enjoyed.




Berbalik kepada cerita tawaran video tadi. Aku pun tak perasan viewers aku :





Thanks kepada viewers dan likers. Aku tak tahu nak cakap macam mana, tapi seriously ni memang minat aku buat video cenggini.  Then bila aku dah terima tawaran tu .. then sebelum rakaman sebenar aku kena pergi screening shoot dulu . Masa screening shoot tu... Akuuuuu... Aku ...


Aku kaku.



Tapi after the next day , tibalah masa shooting. Alhamdulillah .



Aku rasa nak nangis bila tengok hasil. Akhirnya dalam aku noob dan takut , cuak . Aku dapat habiskan jugak untuk kelima lima video untuk Sunsilk. Alhamdulillah...

Terima kasih kepada my parents , OhBulan, LHMedia TV Sunsilk dan kawan kawan ! Thank you so much :) Seriously , walaupun banyak yang aku rasa kesedihan tahun 2014 tapi akhirnya Allah gantikan something untuk membahagiakan aku. Syukur :)





7 comments:

  1. waaa...bestnya. dah bertambah maju yuyu. congrates haa...

    ReplyDelete
  2. hahaha comel je gambor last tuu

    ReplyDelete
  3. yuuu! maghi sini plop lah... mugo kak jadi adore rano tahu! hehe.. good luck whatever u do yuuu...
    from me: letopkeypad.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. yuuu! maghi sini plop lah... mugo kak jadi adore rano tahu! hehe.. good luck whatever u do yuuu...
    from me: letopkeypad.blogspot.com

    ReplyDelete

 
Copyright © Yuyurashid | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in