Give Up

Assalamualaikum..


14 March 2014 . 

2014 ! Bodohnya bila kita memilih jalan yang sama dengan tahun tahun lepas. Bila dah jumpa jalan yang bahagiakan kita , kita still pilih jalan yang bodoh . Ya Allah , bila lah aku nak fikir secara matang . Aku penat dengan semua ini , ya Allah . Bila dekat dengan final mesti aku akan jadi macam ni SEPANJANG DIPLOMA dan setiap kali final. Masya Allah , atau ni takdir aku ? Aku give up .  Give up sangat sangat  . Tiada siapa yang paham perasaan aku ni , kecuali mu Ya Allah . Sometimes , aku terfikir aku nak sangat berhenti diploma sebab aku dah tak tahan . Aku tak kuat . Tapi aku terpaksa hadapi semua ni . Macam macam dugaan . Terutama bila nak final , aku stress . Stress sangat ! Macam nak gila . Aku rasa , aku boleh jadi gila kalau setiap kali final dugaan aku macam ni . Entahla .  Aku tak pernah rasa kebahagiaan tu . Tak pernah dan aku tak tahu masa depan aku macam mana . Aku penat . Aku tiada kekuatan , tidak ada seseorang pun yang boleh bagi kata kata semangat dan support aku .

Kawan ? memang ada tapi mereka bukan tahu segala galanya . Apatah lagi parents , bila aku dah besar macam macam aku rahsiakan . Memang diluar aku bahagia , happy , gila gila. Tapi kepala aku dah sarat sangat  . GIVE UP !








Aku taklah sesempurna seperti orang lain . Aku tak sekaya orang lain dan aku bukanlah jenis lembut . Kadang kadang aku rasa aku ni macam orang gila . Terutama time stress . Aku  tak tahan . Ya Allah , aku penat dengan semua ni. Kenapa aku selalu je ada masalah . Memang , aku cuba macam macam , contohnya aku buat video tutorial di youtube . Itu hobi aku . Tapi tak semestinya aku jenis yang HOT , FAMOUS . Aku orang biasa sahaja , malah aku lah orang yang paling banyak masalah kalau aku fikirkan . Memang lah , ada orang luar lagi banyak masalah tapi aku tak kuat , Macam mana aku nak hadapi ? Aku tak perlukan sokongan daripada sesiapa sebab mereka hanya boleh beri nasihat dan kata kata semangat. Tapi dalam diri aku ni dah lemah sangat .  Kalau nak tahu , kadang kadang aku jalan sesorang dan termenung . Aku terfikir , kalau aku panjang umur apa lagi aku kena lakukan dan apa lagi dugaan ? Kalau ini pun aku tak leh nak handle . Aku dah jemu , dah give up. Lagi satu , aku ni memang dah ada basic account tapi macam mana aku nak berjaya kalau tiap kali belajar , tiap kali final aku ditimpa masalah ??? SEBAB AKU TAK BOLEH NAK HANDLE !! Aku dan diriku sahaja yang tahu  . Allah je tempat aku mengadu . Orang lain ? memang tak boleh . Orang lain boleh menambahkan masalah , menyakitkan hati je . hmmm






Memang aku tak boleh handle, aku cepat give up . Memang itu semua daripada fikiran aku . Bila aku cuba lawan semua itu , makin banyak masalah lagi . Apa aku nak buat ?? Aku tak kuat ! Allah je tahu macam mana .. sepanjang diploma. Allahu ....







Kalau aku explain kat sape sape pun , orang akan cakap aku boleh bawak .. jangan putus asa ! Tapi cuba fikir , kalau korang duduk tempat aku sendiri. Cuba fikir , korang pernah ada masalah dan dugaan kan ? pernah nangis ? pernah stress? pernah serabutt gila gila kan ? Orang bagi nasihat pun , korang akan fikir masalah jugak kan.. macam tu lah aku. kalau aku tengah stress.. orang bagi nasihat mmg boleh tapi takde kesan kecuali aku dapat lari daripada masalah dan selesaikannya. Aku give up in everything . Aku tahu tanggungjawab aku , tapi aku tak kuat..............................



Tutorial Wideshawl Turban

ASSALAMUALAIKUM..



       Hello, baby baby semua ! Yuyu ada buat tutorial wideshawl turban tapi taktahu lah kalau its okay for you guys . Its simple, Boleh abwak dinner untuk Indian punya kalau berani letak yang rantai kat atas dahi tu whatever lah ikut creativity atau style korang ye .

Yuyu tak sempat nak update kat blog , so yuyu update di youtube dulu . So skg , ada masa.. tapi takleh nak berceloteh panjang sangat . Maaf , tak sempat amik gambar untuk tutorial turban ni . Korang oleh tengok di youtube yuyu sekarang atau subcribe youtube yuyurashid. Atau circle google, kat situ yuyu selalu update . Sebelum ni , yuyu ada update semua berkaitan pasal wideshawl kan ? Bagi yuyu , kita boleh pelbagaikan style utk satu jenis sahaja tapi terpulang kepada individu itu sendiri. Mungkin Turban nai , tak ramai nak pakai . Mungkin sebab terlalu awesome kot . ahaks !

Ada banyak cara sebenarnya , tapi kita bagi one by one ye sayang .  Boleh je guna tudung untuk buat turban atau wideshawl glitter yang bergetah lagi lawa dan menjadi . Okay , meh sini nak share sikit youtube link :



        KLIK DISINI UNTUK WIDESHAWL TURBAN


kalau korang nak tengok klik je kat situ, sesetengah orang tak kan perasan link youtube yang yuyu bagi ni kan ? okay lah kalau camtu , bagi dua cara :



Dah , harap dapat lah tengok ye :)
GOODLUCK !


Dinner UiTM-UKPTMKL

                                         

                                                                        Assalamualaikum .. 



UKPTMKL ? apa itu ? ada je orang tanya kolej apa tu kan ? okay , meh ambe nok royak sikit xse oyak banyok takut deme dok pahang . hehee .. Dulu kolej i ni Kolej Polytech Mara Kuala Lumpur Cheras, tapi tahu ni dah naik taraf Universiti . So , Universiti Kolej Polytech Mara . Uitm tu pulak yang yuyu amik, maksudnya yuyu ni amik kos yang under UiTM . So , apa apa belajar pun di rujuk oleh pihak UiTM . Dulu ada lah franchise before UKPTM ni di naik taraf. Sekarang , dah takde dah . 

Dinner semester 6 Tema Garden 1 March 2014. Kalau korang tengok gambar gambar ni , It's just a simple event only . Its okay , at least we have a memory before graduate . Tapi lepas ni ada second dinner pulak kat hotel . Yuyu tak pergi dah kot , maybe amik tempahan untuk make up sahaja . Insya Allah . Dinner yang ni buat simple simple je , maybe pihak yang uruskan ni nak rushing kot . Tapi , takpelah . Kami terima seadanya at least we enjoyed on that. Btw , appreciate for this . Kalau takde first dinner ni , takkan ada kenangan antara kami semua . Kan ? Bila lagi nak pakai lawa lawa . Tapi kan , masa ni agak rushing lah.. make up pun tak berapa nak jadi . Malah , nak make up untuk member pun tak berapa sempat . Sedih sangat . Event ni start kul 6 , tapi kami pergi pukul 9. Itupun dah takde meja. Sedih , nasib ada yang lebih . HAHA . Kenangan katakan. At least kita akan ingat . hehe..

Gambar tak berapa lawa lah , sebab tak guna kamera mahal mahal pun . Lagipun gelap sebab tak buat kat dewan . Tapi yang syok bebudak ni tunjuk bakat memasing . Memanggg pergggghhh ! hehee :)













Kamera pun guna flash , sebab tu ada mata jadi hantu . hahaa ! sorryyy  , terpaksa daripada taknampak . hehee :D

Foodporn ? Taknak tunjuk. haha ! Sebab makanan habis , so tak sempat amik gambar . Cukup cukup je malam tu .. lalalalaa~~ Nak tunjuk gambar kita olang sahaja maaa...

Over tak i nyah ? pakai flower crown gituuu :D


 Atikah :) Ini ex roomate yuyu masa semester 1 . Kami rapat sampai sem 2 je , then masing masing berpecah dok umah lain lain . Tapi , still ingat macam mana gilanya kami semester 1.


 Hidayah atau dikenali sebagai Niena Yahya . Chewah ~ Nama facebok familiar.. Dia ni budak ex housemate kat rumah sewa . Masih segar dalam ingatan yuyu dan zati pergi cari rumah sewa yang kosong kat area kolej . Alhamdulillah jumpa, then duduk 13 orang dalam rumah tu . Macam maca kenangan , gaduh baik gaduh baik macam air dicincang takkan putus.. chehehcehceheee~



Abaikannnn , nampakk tak yuyu ni chubby + gemoks ! :(



 Haaaa, ni nizam. Kelas masa semester 1 . Alahai , rindunya classmate semester 1 . Bila dah sem6 sume kelas lain lain. Nak tegur pun dah segan .



Fahmi Terengganu .




Ni Syafira. Baik orangnya , selalu nasihat and bagi semangat kat yuyu :) I love youuu



Nik & Adib classmate sekarang tapi utk sesetengah subject.


 3 Teruna . Hahaha ! Adib , Fazreen and Hafidz atau dikenali Matop.



Biasa biasa je kaaaannn ? Takpe , at least ada moment untuk March 2014. Tapi ada next dinner untuk April but just for SEMESTER 5 and SEMESTER 6 yang tu gempak lah , sebab dah final exam dah habis . Btw , Thanks ! Kenangan tetap kenangan yang terindah . 

Sebenarnya nak je amik gambar semua budak budak semester 6 . Tapi segan and ada yang taknak amik gambar . Nak buat kenangan je pon , tapi takpelahhh .. Semoga memory takkan terlupa dand dilupakan. huarrrggghh #yawning

Mengantuknyaaaa seeeyhh , nanti yuyu continue entry lain pulak ye baby :*


 wekkk.. haha !


Baju Couple ( Long sleeve/ Sweater )

Assalamualaikum ,

Dah lama tak update blog ye , banyak nak cite sebenornye ni . Tapi hari ni , saya just nak promote barang dari CM Fashionable Style . Ye , itu owner nya ialah saya :) Banyak lagi nak update barang untuk dijual tapi sayang , saya selalu tak cukup masa untuk update . Semalam sempat update beberapa items je . So , sempat la update baju couple . Kebanyakkan ramai yang tengah cari baju couple kan ? So , saya nak promote la mane lah tau ade yang tengah window shopping baju couple ke.. hehe :) Alahai , bukan baju couple couple je boleh buat , baju untuk suami isteri pun boleh . So tak jadi masalah . Kejap ye , nak bagi link page CM Fashionable Style , supaya korang senang nak survey barang kat situ.



                                                       CM Fashionable Style





Banyak lagi sebenarnya items nak dijual , tapi tak selalu update di facebook . Banyak di insta . So , Meh nak promote baju couple je sayang sayang semua .. Semua ni exclude postage lagi tau .

                                                                            Harga Postage :
                                                                        Semenanjung : RM7
                                                                     Sabah / Sarawak : RM12



STATUS : PREORDER
RM75
MEASUREMENT:

GIRL - 
 S - 
LENGHT 59 CM
BUST 84CM

M- 
BUST 88CM
LENGHT 61CM

L-
 BUST 92CM
LENGHT 63

BOY
L - 
BUST 100CM
SHOULDER 43.5CM
SLEEVER : 20CM
LENGHT : 68CM

XL- 
BUST 104CM
SHOULDER 45CM
SLEEVE 20 CM
LENGHT 68CM

XXL-
BUST 108CM
SHOULDER 47CM
SLEEVE 22CM
LENGHT 72CM

( Banyak lagi colour , boleh tengok kat page ye )


STATUS : PREORDER
RM80
MEASUREMENT:

GIRL - 
 S - 
LENGHT 59 CM
BUST 84CM

M- 
BUST 88CM
LENGHT 61CM

L-
 BUST 92CM
LENGHT 63

BOY
L - 
BUST 100CM
SHOULDER 43.5CM
SLEEVER : 20CM
LENGHT : 68CM

XL- 
BUST 104CM
SHOULDER 45CM
SLEEVE 20 CM
LENGHT 68CM

XXL-
BUST 108CM
SHOULDER 47CM
SLEEVE 22CM
LENGHT 72CM

( Banyak lagi colour , boleh tengok kat page ye )



STATUS : PREORDER
RM80
MEASUREMENT:

GIRL - 
 S - 
LENGHT 59 CM
BUST 84CM

M- 
BUST 88CM
LENGHT 61CM

L-
 BUST 92CM
LENGHT 63

BOY
L - 
BUST 100CM
SHOULDER 43.5CM
SLEEVER : 20CM
LENGHT : 68CM

XL- 
BUST 104CM
SHOULDER 45CM
SLEEVE 20 CM
LENGHT 68CM

XXL-
BUST 108CM
SHOULDER 47CM
SLEEVE 22CM
LENGHT 72CM

( Banyak lagi colour , boleh tengok kat page ye )


STATUS : PREORDER
COLOUR: RED/ BLUE
RM90
MEASUREMENT:

GIRL - 
 S - 
LENGHT 59 CM
BUST 84CM

M- 
BUST 88CM
LENGHT 61CM

L-
 BUST 92CM
LENGHT 63

BOY
L - 
BUST 100CM
SHOULDER 43.5CM
SLEEVER : 20CM
LENGHT : 68CM

XL- 
BUST 104CM
SHOULDER 45CM
SLEEVE 20 CM
LENGHT 68CM

XXL-
BUST 108CM
SHOULDER 47CM
SLEEVE 22CM
LENGHT 72CM

( Banyak lagi colour , boleh tengok kat page ye )


STATUS : PREORDER
RM85
MEASUREMENT:

GIRL - 
 S - 
LENGHT 59 CM
BUST 84CM

M- 
BUST 88CM
LENGHT 61CM

L-
 BUST 92CM
LENGHT 63

BOY
L - 
BUST 100CM
SHOULDER 43.5CM
SLEEVER : 20CM
LENGHT : 68CM

XL- 
BUST 104CM
SHOULDER 45CM
SLEEVE 20 CM
LENGHT 68CM

XXL-
BUST 108CM
SHOULDER 47CM
SLEEVE 22CM
LENGHT 72CM

( Banyak lagi colour , boleh tengok kat page ye )



STATUS : PREORDER
RM70
MEASUREMENT:

GIRL - 
 S - 
LENGHT 59 CM
BUST 84CM

M- 
BUST 88CM
LENGHT 61CM

L-
 BUST 92CM
LENGHT 63

BOY
L - 
BUST 100CM
SHOULDER 43.5CM
SLEEVER : 20CM
LENGHT : 68CM

XL- 
BUST 104CM
SHOULDER 45CM
SLEEVE 20 CM
LENGHT 68CM

XXL-
BUST 108CM
SHOULDER 47CM
SLEEVE 22CM
LENGHT 72CM

( Banyak lagi colour , boleh tengok kat page ye )



RM90

GIRL - 
SAIZ S - 
LENGHT :59 CM
BUST :84CM

M- BUST :88CM
LENGHT :61CM

L- BUST: 92CM
LENGHT :63

BOY-

L - BUST :100CM
SHOULDER 43.5CM
SLEEVER : 20CM
LENGHT : 68CM

XL- -
BUST:104CM
SHOULDER: 45CM
SLEEVE :20 CM
LENGHT: 68CM

XXL-

BUST:108CM
SHOULDER: 47CM
SLEEVE :22CM
LENGHT: 72CM


RM90


COLOUR : RED/ KHAKI

GIRL -

M- BUST :86CM
LENGHT :60CM
SHOULDER: 35CM

L- BUST: 90CM
LENGHT :61CM
SHOULDER: 37CM

BOY-

XL- -
BUST:106CM
SHOULDER: 44CM
SLEEVE :27 CM
LENGHT: 69CM

XXL-

BUST:110CM
SHOULDER: 46CM
SLEEVE :69CM
LENGHT: 71CM




STATUS : PREORDER
RM80

COLOUR : BLUE/RED
MEASUREMENT:
M-
SHOULDER : 38CM
BUST : 94CM
LENGHT : 60CM
SLEEVE :58CM

L:
SHOULDER:39CM
BUST:98CM
LENGHT : 60CM
SLEEVE : 58CM

XL:
SHOULDER: 46CM
BUST:106CM
LENGHT:69CM
SLEEVE:60CM

XXL:
SHOULDER:46CM
BUST:110CM
LENGHT:71CM
SLEEVE : 62CM

XXXL:
SHOULDER:48CM
BUST:114CM
LENGHT:72CM
SLEEVE:62CM


Nanti saya akan update lagi ye :) Happy shopping with CMFS :*



Berminat ? Boleh order kat sini ye :)
ORDER BAJU COUPLE
 
Copyright © Yuyurashid | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in