HOMESICK

Bismillahirahmanirrahim..


Argh , lega habis test MAF , FAR and TAX . Ya Allah , 3 paper dalam masa dua hari . Ni baru je habis , sumpah penat gila ! Actually , yuyu dah sem6 . Alahai , tapi bidang akaun ni bukanlah bidang yuyu minat walaupun masa form4 & 5 dah amik tapi itu sume basic . Sekarang , lagi mencabar . Terpaksa amik course ni , tapi degree nanti yuyu dah tukar bidang lah kot . Insya Allah  . Sem ni ,yuyu terpaksa extend sebab ada subject accounting yang terkandas masa sem sebelum sebelum ni. So , jangan main main time sem1 , sem 2 tau . Biasalah , yuyu dulu tak pikir pun extend sebab taktahu mende . Bila dah naik sem 3 , 4 baru faham yang repeat paper akan extend . Menyesal tak sudah , sem ni kalau boleh nak buat yang sehabis baik . Tapi test yang baru habis ni memang 50% sahaja . Next test , kena prepare awal awal . Wahai pelajar , jangan buat kerja last minute . Hahaha  , best je nak nasihatkan orang tapi jap lagi yuyu buat lagi . Haih , bila lah nak sedar ni yuyu oi..  Jap nak makan, lapor . Hahaaaa ! (sebab tu jarang update , macam macam masalah . kejap rasa nak tidur , kejap rasa lapar. haihhh , rasanya entry ni lambat jugak aku post  . kuikuii.. )


Dah , siap !  ape eh kite sembang tadi ? eh ! haaa, jangan buat kerja last minute ye , itu akan membawa 10001 keburukan. Tengok , apa dah jadi . Tawakkal jela , ade second test lagi bulan dua nanti . So , prepare awal awal ye yuyu.  Maaflah , yuyu tak pandai sangat nak bercommunication dengan readers . Tak reti nak bermadah kata ,  Malah kalau kenal yuyu depan depan pun yuyu akan cakap tonggang langgang . haha ! kawan kawan yuyu kadang kadang fed up jugak . Then , sometimes dorang yang betulkan ayat yuyu . errr , korang  paham tak ? macam keling je macam keling je ayat aku ni -.-

Haih , sebenarnya yuyu homesick . Disebabkan test minggu last nak balik cuti raya cina ni buat yuyu rasa macam dah malas nak berpijak ke kolej . Rasa tak sabar nak balik . Selalu je macam ni . Cuti empat hari je rasanya chinese new year ni , tapi ada banyak tempat dalam kepala yang yuyu tengah plan nak pegi masa balik nanti . Especially , hospital . Hospital paling penting . Yuyu dah tak tahan dengan penyakit sinusitis ni . Dah hampir seminggu lebih berdarah kat hidung , masa pagi nak pegi test tu yuyu terkejut dua helai tisu penuh darah . Bau pulak bau darah je dalam hidung ni . Yang yuyu sakit hati kalau pegi klinik biasa , doktor cakap apa.. nak tau ? 

"Adik , jerawat je tu dik. Takde pape "

Ape ke malas nye doktor tu . Sumpah geram gila , macam mana la boleh jadi doktor kalau malas cenggitu , Agak agak la dalam hidung takde pun jerawat . Yuyu dah suluh dengan lampu , dah check lubang hidung sendiri . There's nothing pimple on my nose . Cumanya , yuyu selalu selsema . Kadang kadang nak sampai sebulan . Geram sangat pegi klinik , bila yuyu explain dah sebulan lebih selsema , dorang mampu tersengih . Arghh , sungguh menyakitkan hati . So , kali ni dah macam parah sangat je , takkan nak tunggu hidung yuyu hilang baru tercari cari . Hidung utama. Chewah . So , balik nanti kena settle kan masalah sinusitis dulu . Then alang alang pegi check hidung , yuyu kena check tulang kaki jugak . Banyak benor masalah aku ni . Ada laaa, masalah tulang kaki ni dah lama sebenarnya tapi yuyu selalu kuatkan diri . Yuyu dahla suka pegi camp , climbing . Tapi bila dah dapat surat doktor tahun lepas , yuyu dah stop activity tu . Tapi tu baru surat doktor yang menyatakan yuyu tak boleh melakukan aktiviti lasak atau berat . Sampai sekarang  rasa nak kena check sume tu . Adeih , penat . Yela , sume dah kena independent . Kan best kalau ade cik suami yang tolong sume ni . Wakkakaaa.. pfffffttt . PERASAN ! Dah abaikan keberanganan yuyu tu . haha ! nonsense je . Hmm .

Lagi satu , nak balik sebab rindu dekat Raisha , Safiyya , Zahra , Umi , Abah dan adik yuyu yang sewel dan gemuk. haha ! Kakak yuyu yang nak bersalin pun dah ada kat kampung . Dia selalu je htr wechat suruh balik . Katanya dia rindu yuyu and bosan dok umah sorang sorang . Sabar ye Kak Nita :) 

Kalau dok umah time cenggini , mesti kat ruang tamu , tengok tv . Teman adik , gaduh dengan adik . Main dengan safiyya , zahra and raisha . hmmm, cepat lah 30hb . Tak sabar gilaa nak balik , Rasa macam tak balik 3 tahun dah . Padahal baru sebulan . kuikui...



Okay , itu raisha yang selalu guna lappy yuyu . Sape kata budak 3 tahun tak pandai nak selfie . Dia sendiri yang bukak webcam yuyu , and capture . Terkejut tgk kat folder penuh gambar and video dia. Dah kenapa raisha ni ? Nak jadi macam aku ke ? Jangan lah. Biar aku je yang teruk and poyo cenggini . Haha.. haaaa , cakap pasal raisha baru teringat ada video die yang kelakar. Nak upload kat mana ye .. kat blog ke kat youtube ? errr , kalau kat youtube macam over sangat je kan . Haters everywhere , yuyu . HAHA ! peliklah kan. Padahal social networking bebas kot nak upload asalkan tidak ada berunsur yang teruk atau annoying . Takpelah . Nak upload kat blog bila ada masa lagi . ( BILA ADA MASA LAGI ) Sometimes , nak jadikan blog sebagai Vlog je . Tapi.....  takpelah . HAHA .


Tu zahra :) Dia suka sangat jelir lidah . Taknak dok diam kalau nak amik gambar. Dia boleh dikategorikan periang la, kalau dia ada kat umah tokabah memang suara gelak tawa dia banyak . kalau Raisha tu banyak cakap , duorang ni suka cari yuyu , Bila yuyu dok dalam bilik atas , sikit sikit panggil "cik yuyu , cik yuyu " ... pagi pagi , kalau ummi suruh kejutkan yuyu . Dorang akan ketuk pintu bilik , panggil nama kat luar . alahaiiii .. rinduunya ! cepatlaaaa nak balikkkkkkkkkkkkkkk ... huwaaaaa :'(




 Itu masa besday abah yang ke 76 :) baju merah tu adik yuyu yang gemoks . Selalu je gaduh dengan dia . Tah pape , bila gaduh punya la macam WWE. haha ! bila baik , tengah malam kuar g beli burger , seven E dalam pukul 12 a.m, sometimes lepak kedai apa tah nak cari internet. Chicken apa ye kedai tu lupa. Em , yang lastly tu gambar umi . Masa tu nak pegi Mundok . Sempadan Siam / Thailand. Uishhh , best kot shopping sana .. dah lah , makin rindu kat umah ada ah. Dah dah .. haaaa.. tak sabar nak jumpa Nany ! yeay ! my niece :) Dah lama tak jumpa . Rasanya dah dekat 3/4 bulan kot . Sabar lah yuyu.. 30hb ni tak lama dah... :')



2 comments:

  1. emm rindu rumah kan.. dear, nice blog.. nice entry.. keep blogging..

    ika singgah blogwalking kat sini.. =)

    http://cartiecacloset.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

 
Copyright © Yuyurashid | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in