Tempat Impian : Ladang Lavender

Assalamualaikum .. :)


Phewww, dah lama tak update blog kan ? nampak tak kemalasan disitu ? Takde masa untuk update , sibuk sangat . Kadang kadang nak update blog ni memerlukan mood yang sesuai . kan ? Okay sekarang yuyu tengah layan lagu sambil menghayati dan berangan ke tempat impian . Ececee.. tempat ape tu ? Provence , France . Maybe ada yang pernah pergi dan pernah berangan atau tak tahu kan ada apa kat sana . Well , pada mulanya yuyu pun tak tahu Provence , France ni tempat apa . Yuyu tahu bila yuyu search bunga lavender . Yuyu suka bunga lavender . Tersangat obses kot . Walau pun tak pernah jumpa yang fresh . Dulu masa pergi cameron highland , ada lah jumpa tapi tak secantik di Provence . (Aiseyyhh , cakap macam dah pernah pergi provence je kan? Poyo nya ! haha ) 




Lavender , siapa yang tak suka kan ? Warna dia purple + lilac . Ya Allah , lawa sangat . Cuba imagine kita berada di kawasan bunga yang kita suka dengan warna kesukaan kita ! arghhh .. *excited ! Rasa macam nak guling guling je kat tempat tu . For me , its syurga dunia la . Jap , tengah berangan . hihi .. best nya baring kat ladang lavender kat provence , france ni . Tidur pun bau wangi macam lavender . suka suka suka ! hehehe... Alahai , bila boleh pergi tempat cenggini . To my future husband , please bawak saya kesini  . Hahaha . Berangan gila . Well , berangan jelah yang dapat . Lambat lagi semua tu . Baik usaha sendiri then pergi sana . Sanggup usahakan untuk pergi sana . Tapi kena belajar bersungguh - sungguh la mana tahu kan . Berdoa jela yuyu . Kalau tak dapat sampai sana pun , teruskan dengan angan angan mu. sob sob...



Mesti korang fikir " Tak berminat untuk tahu Provence , France " Uih ! sayang oi .. kena tahu .. ada jugak lelaki yang suka lavender tau . Bukan gegel jer :) Nak tengok tak pemandangan Provence ni? Mesti kena tengok ! Baru lah ada yang terikut ikut nak impikan pergi sini . heheee 



Ni baru tengok bunga lavender banyak banyak cenggini pun dah rasa ..

"AHHHHHHHHH.. CANTIKKNYA ! SUBHANALLAH ! "

Kan? alahai , ni baru sikit dear .. kalau tengok ladang lavender yang reality agak agak dah taknak balik Malaysia kot . Hahaha. Poyo nya ! Pergi pun tidak , ni baru angan angan . Haha




                                  Ya Allah , Indah sungguh ciptaan Mu . SubhanaAllah . 




 Warna ni LIlac , kalau tak silap . Cantikkan ? Just nak bagi suggestion . baju jubah guna yang material silk dan berwarna lilac . Pergh ! confirm lawa dan meletOP ! percayalah . Ha, siapa siapa yang pereka designer tu cuba la buat jubah guna silk material and guna warna ni . Confirm , cantik ! lembut pulak tu warna . Tambah tambah , letak lace yang matching dengan warna lilac ni. *Okay , berangan lagi untuk buat baju guna warna nii . aduhai.. kan best kalau ada bakat untuk menjahit ,hiiihii :)



 Selalunya orang akan bagi bunga ros kat orang yang dia sayang kan ? Tapi saya prefer bunga lavender . Tambah tambah lagi yang fresh . 

Okay , jeng jeng... ni lah tempat ladang lavender di Provence , France !!!






















Kan ? Ada tak yang rasa macam

" wahhh ! lawanya !
"Subhanallah
"Alahai , kan best kalau mampu pergi sana ..

So , inilah tempat impian yuyu. Selama ni yuyu just survey bunga lavender je . Shampoo Body pun lavender , kalau boleh nak semua lavender . Provence France ni , yuyu pun baru tahu tempat dia tersohor dengan ladang lavender . Sebab semalam , yuyu takde benda nak buat . Then , search tempat menarik yang berkaitan dengan lavender , Tetiba , terjumpa ! fuhh , memang excited ! Err... walaupun sekadar tengok gambar sahaja . haha !


Provence , France . Insya Allah . One day ! Wishlist :) Tempat impian .

2 comments:

  1. Cantiknya. Teringin nak pergin taman lavendar nie hmm hmm tapi :(

    ReplyDelete
  2. subhanallah!
    cantiknyaaaa!! wangiiii! :)

    ReplyDelete

 
Copyright © Yuyurashid | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in