Cuci Kereta Bergerak PERTAMA Menggunakan Teknologi Steam

Mungkin jarang bagi orang yang tidak mengetahui dengan adanya cuci kereta bergerak di Malaysia kan ? Selalunya pengguna kereta akan pergi ke tempat "car wash" untuk mencuci kereta . Tetapi dengan adanya Cuci kereta bergerak , anda semua boleh bekerja seperti biasa dan tanpa membuang masa untuk menunggu kereta anda dicuci . Malah , anda boleh menyiapkan kerja anda yang lain sementara menunggunya untuk dicuci . Senang bukan ? 

                                                                  

KLIK DISINI



Spaclean Mobile Carwash menggunakan teknologi steam yang tidak mengotorkan kawasan tempat cucian.  Malah Teknologi polimer wax terkini untuk perlindungan dari UV dan kilauan berpanjangan untuk cat kereta anda serta Sparkling Shine dengan teknologi advance steam untuk permukaan kereta anda ! Menarik kan ? Teknologi Steam juga adalah yang terbaik untuk kereta anda , tiada risiko calar , hasil kilauan yang luar biasa berbanding penggunaan bahan kimia dan sabun.

Terdapat harga promosi dan tawaran yang hebat . Terutama yang berada di KEDAH . 







 UNTUK MAKLUMAT LANJUT ANDA SEMUA BOLEH LIKE DI PAGE SPACLEAN MOBILE CARWASH DAN BOLEH MENGHUBUNGI   014 244 9000 UNTUK TEMPAHAN CUCI KERETA ANDA ! 

Lagu Nasyid "Macam Cantik Jer Macam Comel Jer"


Trending sebuah video dari seorang gadis dengan nickname "Syasya Solero" mengudang rasa saudara Amar ingin mencetuskan mesej baru yang lebih positif melalu nasyidnya. Akhirnya tercetuslah satu lagu yang dirakamkan dirumah dan ianya mendapat sambutan kerana membawa aura yang positif berbanding parody yang tidak menjanjikan apa apa mesej kepada menontonnya.

Haaa, disebabkan ramai yang bash syasya dengan parodi nya  tiba tiba syasya pulak yang membawa perkataan macam comel je kepada ilham saudara Amar.

Oleh kerana mendapat sambutan mengenai lagu nasyid tersebut  telah dibawa ke satu peringkat lagi iaitu masuk ke studio untuk rakaman penuh. Dapat juga kita dengar sedikit perubahan telah dilakukan senikata lagu dan menjadikan lebih menarik untuk didengar.

Amar memberitahu kerana sokongan luar biasa ianya memberi motivasi kepada dirinya untuk merakamkan lagu ini secara penuh.


"ALHAMDULILLAH , Syukur kehadrat ilahi kerana dengan izinNya saya dapat menyiapkan secara full recording lagu parodi Islamik " Macam Cantik je , Macam Comel je" . Ini disebabkan selepas saya upload video lagu ini versi nyanyian saya bersama piano solo minggu lepas, banyak stesen radio meminta saya merakamkan secara penuh untuk dimainkan diradio . Motivasi saya untuk menyiapkan lagu ini secara full recording adalah disebabkan sokongan LUAR BIASA anda semua! Semoga Allah S.W.T membalas jasa anda semua. Apa yang penting kita ambil manfaat daripada lagu ini dan marilah sama sama kita bersyukur dengan nikmatNya yang tak terhitung banyaknya,"



Tahniah kepada saudara Amar ( Arif Muazzim Abdul Rahman) atas inisiatif yang hebat ini . First dengar memang macam takde pape, dua kali dengar rasa nak dengar lagi . Well , tahniah jugak kepada Syasya . Haters make her famous . Dan orang melayu sekarang suka bash orang kan ? Apa apa pun , Jom layan nasyid ni .







Thanks for advice, readers !

Assalamualaikum readers :)

Pagi tadi bukak blog, then tengok ada orang comment . Ya Allah , rupanya bukan yuyu sorang yang memikirkan semua tu . Yuyu , jangan ingat yuyu sorang je ada masalah . Orang lain lagi teruk masalah nya. Haih . Risaunya , semoga Allah memudahkan segala urusan . Amin . Yang penting nak graduate diploma dulu . Then , kerja di mana mana syarikat . Maybe akan amik SPA8 kot dalam akaun sementara menunggu degree. Yah , Nak masuk sem6 dah aku ni . Tapi kena focus study , ilmu itu penting .. cuba sedar yuyu jangan leka. Jangan alpa . Paper masih ada 3 belum amik yang perlu extend . Maybe 1 sem lagi untuk dapatkan pointer yang baik . Next sem , Next year azam baru ye yuyu . 

Btw, thanks sebab bagi comment ni ya ? :)



 Thank you so much . Yuyu amik kata kata itu dan akan ingat bukan kita seorang ada masalah . kan ? Insya Allah , Allah akan membantu umatnya  . Tak sangka ada orang nak baca celoteh yuyu yang tah pape ni kan . Selalunya takut jugak nak kongsikan apa yang dalam fikiran ni . Sebab takut takde orang nak tahu and takut takde sape yang nak membaca. hihi, at least ada yang berkongsi cerita dan give some advice to me. Kita sama samalah perbetulkan apa yang salah , apa yang terkurang , apa yang tidak tahu kan ? Kadang kadang , kita ni bukan manusia yang sempurna sebab ada jugak kadang kadang orang akan menunding jari kat orang lain . Contohnya orang tu jenis suka menyalahkan orang lain tapi diri sendiri nak menang . Ada je . Satu jari kita menunding , lagi Empat tu sebenarnya banyak salah kita.

After , yuyu update pasal yuyu ada beberapa orang inbox yuyu dalam facebook . Thanks . Yuyu hargai nasihat korang  .. Kita kena kuat dan tabah . Life must go on kan . Tak kira walau apapun berlaku kita tetap kena harungi . ececee... apa yang yuyu merepek ni. hihi..




Nah , yuyu bagi flying kiss 



Eh..kecik pulak gambar. takpelah . takde gambar flying kiss yang lawa laa.. hihi

Papepun thanks sebab follow and sanggup baca yuyu celoteh . Thanks for advice readers ! love yaaa.

Oh Allah , when I lose my hopes and plans....

Assalamualaikum readers ..

" Aku tak kuat... "  Ya Allah , itulah ayat yuyu selalu bermain dalam hati dan otak kalau ditimpa masalah atau dugaan . Ya , memang dugaan itu daripada Allah . Yuyu terima dugaan itu tapi sometimes yuyu rasa down sangat . Semua orang ada dugaan tersendiri kan ? Yuyu baru diploma in accounting and bakal graduate pada tahun 2014 . Insya Allah . Yuyu , " Umur kau baru 20 tahun , chill lah okay ! " Yay , I'm chill , I'm cool. Tapi next year , yuyu dah masuk alam yang makin dewasa erti kata TUA . Ya Allah , cepatnya masa berlalu kan ? Actually banyak perkara yang yuyu fikir tapi tak terluah , yuyu ada banyak matlamat tapi kadang kadang tak yakin and tak dapat lawan kelemahan . Dulu , yuyu still alam keremajaan yang mabuk dalam percintaan yang tak seberapa sejati sangatlah . Konon kononnya U jump I jump . Haih , hampeh . Banyak gak lah yuyu update pasal blog yang lama . Then I create new blog for start a new life so yuyu harap dalam blog ini yuyu dapat kongsikan bendayang sepatutnya sahaja  . Tapi hari ini , yuyu nak buat ala-ala diary sikit . Tapi takdelah cite whole of  my life. Pendam its better rite ? Hmm, berbalik kepada tadi . Masa keremajaan tu memang tak fikir kejayaan sebab dikaburi dengan percintaan monyet . kot -.-'. Tapi Alhamdulillah , sebenarnya daripada situ kita dapat sedar yang cinta manusia takleh lawan dengan cinta Yang Maha Kekal . Even , kita sayang sangat orang tu tapi kalau orang tu masih bukan yang halal , bila bila masa boleh lukakan hati kita . Sama jugak kalau kita kahwin pun.. ajal maut di tangan Allah . Teringat pada ayat yang kawan yuyu pernah bagi masa sekolah dulu.. :


                                            CINTA PADA BUNGA, BUNGA AKAN LAYU
                                            CINTA PADA MANUSIA , MANUSIA AKAN MATI
                                            CINTA PADA ALLAH , KEKAL ILAHI ..


Masa sekolah , bila dengar ayat ni macam takde reaksi pape je. Bila dah banyak dugaan barulah yuyu tahu maksud yang sebenar . Faham kan ? Well, zaman sekarang ramai yang lebihkan cinta manusia sebenarnya memang perlu tetapi its better kalau kita jaga untuk orang yang betul betul halal untuk kita . After , yuyu lalui semua tu .. actually yuyu patut fokuskan kejayaan dan cinta Allah . Jodoh bila tiba masanya akan sampai . Memang kita perlu mencari tetapi tidak perlu terlalu taksub . Betul tak ? Ada yang frust sampai  suka kepada pasangan yang sama jantina . Itu fakta . Yuyu ada kawan yang macam tu . Tapi , kita still ada Allah. Kita tak boleh lawan takdir dan hukum Allah . Allah bagi dugaan semua tu mungkin ada hikmah . Yuyu dulu bukannya baik sangat . Tapi bila dah nampak jalan Allah , yuyu hanya fikirkan Allah yang terbaik . Kadang kadang , menangis jugak bila teringay kisah lama . Tapi , bila kita dah lepaskan perasaan tu kita akan fikir balik . Betul tak ?

Hari tu yuyu ada tengok cerita setia hujung nyawa, well tertarik dengan kata kata dalam cerita tu.. :

Tidak ada insan suci pada masa lampau.
Tidak ada insan berdosa yang tidak mempunyai masa depan .

Yes, memang ayat dia meaning sangat . Tidak ada insan yang suci daripada dosa yang tidak pernah buat dosa. So, kita semua pasti ada masalah dan dugaan . Yuyu pernah terfikir, kan best kalau kita tak diuji . Tapi bila renung balik , bila kita tak diuji , kita tak akan bersedia untuk menghadapi masalah yang akan datang . Dan mungkin kita tidak akan matang jika tidak melalui semua ni . 20 tahun yuyu bernyawa  , dah macam macam yuyu lalui . Allahu .. jika umur masih panjang , macam macam akan berlaku lagi . Bila dah nak dekat 2014 , yuyu  rasa takut sangat . Apa lagi dugaan dan masalah yang akan menimpa . Mungkin inilah , orang kata merasai perbezaan umur daripada kita remaja ke dewasa. Tidak bersedia . Kan? Yuyu ni childish . Maybe some people can say that yuyu ni immature person rite ? Yelah kot . Sebab tu yuyu risaukan masa yang akan datang , tapi ada orang cakap pengalaman dan pengajaran yang kita lalui dulu , akan mematangkan kita.

Ya Allah... apabila diuji dengan kesakitan , perpisahan , kegagalan terdetiklah rasa.. "apakah Allah sayangkan aku?" Kenapa aku diuji sebegini? " Subhanallah , tanpa disedari seolah-olah kita sudah mempersoalkan kuasa Tuhan  , padahal kita hanyalah hambaNya. Hamba tidak berhak menyoal , sebaliknya akan disoal . Namun itulah kelemahan manusia. Kita sering alpa dan terlupa.

Sebenarnya Allah pernah mengajar kita agar mengucapkan kalimah istirja' setiap kali diuji... mungkin tidak ada yang  perasan atau tidak tahu ,kan ? Innalilahi wa inna ilahi rajiun , ertinya :
Kami ini milik Allah , kepadaNya kami akan kembalikan.

Yap, kalimah ini yang mengingatkan bahawa kita milik Tuhan . Tuhan layak menguji kita . Ingat yuyu , jangan sesekali menolak apalagi mengamuk apabila diuji. kita hanya hamba....

"..Dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu sedangkan sesuatu itu merosakkan kamu . Dan Allah mengetahui  , sedangkan kamu tidak tahu ." (Surah Al Baqarah : 216)

"Barang siapa yang dikehendaki Allah pada orang itu kebaikan , maka Allah akan cuba dengan ujianNya."

"Tidaklah ada suatu musibah yang menimpa seorang muslim melainkan Allah akan menghapuskan dosa dengannya walaupun duri yang menusuk badannya" (Imam al-Bukhari dan Muslim)


Walhal ujian itu daripada Allah . Ya Allah , kuatkanlah aku .. 

Sebenarnya , yuyu teringin nak senaraikan matlamat yuyu pada tahun 2014 . Tapi , sayang .. tak dapat nak kongsikan . Biarlah yuyu rahsiakan . Yuyu harap , readers yang membaca boleh muhasabah diri . Mungkin , orang yang sedang alpa tidak akan pernah merasakan seperti yuyu rasa sekarang ni . Bila , orang yang pernah berada ditempat yuyu sekarang ni mungkin pernah merasa . Sebenarnya , kita hidup didunia ni , kita ada tugas masing masing . Tapi terpulang kepada kita untuk menyedarinya atau tidak . Semoga Allah memberi hidayah kepada orang orang muslim .


Disebabkan umur makin meningkat , macam tu lah otak yuyu tengah fikirkan . Tapi itu baru cebisan yang bermain dalam fikiran yuyu , masih ada banyak lagi perkara yang yuyu fikirkan . Hidup kita tidak semudah itu bila orang lain nampak zahir kita bahagia . Tapi , batin . Allah Maha Mengetahui . Bila difikirkan balik  , sangat berbeza apabila kita berada di alam keremajaan dan alam kedewasaan . Semoga Allah menolong hamba hambanya . Tidak ada jalan yang tiada penyelesaiannya..




Dengan kata kata seperti ini akan memberikan kita sedikit motivasi . Insya Allah , renungkan . Allah Maha Mengetahui . Jika umur yuyu masih panjang  , insya Allah . setiap dugaan dan ujian diberi yuyu akan ingat Allah akan ada disisi  . Sesungguhnya , kebahagiaan itu suatu ketenangan . Yuyu pun ada rasa nak berhijrah untuk menjadi seperti ini :

Insya Allah , akhlak perlu diperbetulkan . Istiqamah kerana Allah . Cumanya yuyu kena belajar lagi . Bukan senang untuk berpakaian seperti ini . Perempuan mungkin tahu kenapa susah untuk berhijrah berpakaian seperti ini . Mungkin ada yang mulut berbisa akan berbunyi "kenapa ? tak puas nak dedahkan aurat? " Bukan . Berpakaian macam ni kenalah berubah akhlaknya . Kalau akhlak tak senonoh , masih lagi tak betul . Tapi berpakaian macam ni mungkin ada perspektif yang menganggap berpakaian macam ni ada je orang jahat . Jangan .Berubah slow slow .  Matlamat yuyu , mungkin berkahwin nanti . Mungkin . Insya Allah , semoga Allah memberi hidayah dan tunjukkan kejalan yang benar..

Yuyu yuyu banyak sangat berceloteh kan ? macam ni lah yuyu . Kalau dah rasa hati stress bukak blog then post pasal diri sendiri . macam macam lagi nak cerita tapi tak boleh keterlaluan sangat . Sebab tu kebanyakkan yuyu post pasal Trend . Sometimes je yuyu boleh post pasal diri yuyu . Sebab yuyu ni banyak sangat dalam kepala tengah fikir. Kalau nak ceritakan memang tak habis . Kalau print dah boleh jadi novel . Hiks..



Yuyu kuat ! Fighting ! Masa masih panjang . Insya Allah , kalau dipanjangkan umur . Allahu :)


Zombie Make Up




Hello peeps ! well, you can see this picture , rite ? Macam takde keje je kan ? lol.
Well, it's my hobby . Yuyu memang takde keje sebab cuti sem . Then apa lagi , make up. Do some different and create with own creativity guna je apa yang patut asalkan nak menjadi . Haha . Benda ni , yuyu terfikir macam mana cerita hantu and zombie are making then I was like em . Okay . Kat situ dapat idea . Firstly , yuyu tengok Michelle Phan punya video. Yes, She's my favourite person . I mean , I like her make up  . Simple and creative ! Ah, love it . So , I think I'm gonna do same like her. But , I don't have a good stuff . I dont have any make up and glue (Latex) . So , I guess.. I will paint my face ! Hahaha . I'm using water colour and tissue . Foe easier way, I just using water for tissue . It supposed using a glue. But  I don't have . I do this among 12.00 a,m tp 1 a.m . Tapi ada adik yang temankan . Dia tengah main PSP . Terpaksa , sebab terlalu bosan . I don't know what to do, then this idea come on that time . So , i guess I can share to everyone . Well, you know. I like to share. lol.

Tadaaa... well, you can see those picture. Takdelah menjadi sangat kan ? haha . I supposed using a kind product like MP . awh,.. tunggulah yuyu . Tak kerja lagi , so I don't have enough that product . sobs. So, masa tu jugak yuyu ada record video . Ah , yang ni sedih jugak . I don't have a good camera. I mean , Camera . Not webcam / camera on laptop. So , all my videos not have a good quality . I hope  , one day I will get camera and I can use that . Hmm . Well, I'm still studying . One day , bila dah dapat kerja . maybe kena beli camera dulu sebab memang yuyu akan menggunakan camera tu . Akan . dan sentiasa . So , I will always update my blog with more pictures. sobs.. nak ... :'(

Ah , just forget it . Then I already upload on youtube . You can watch there. Lol. I hope , I can share something different . Yay , I know . I already sahre some tutorial of hijab . But , I don't share tutorial make up yet . Ah , ruginya.. kan best ada camera. Sorry , for all . sebab ada yang cakap video tak jelas. so harap faham ye explaination kenapa video sbnrnya tak jelas. haha. Maybe , one day :)


Nah , I also will share here . So , you can watch  this video . Korang boleh tengok betapa bosannya muka yuyyu . Dah macam macam gaya dah . Nak bash pun bash lah . Kita bukan perfect sangat pun . Setiap orang mesti ada yang nak jadi pengkriitik . Yela , yang jadi pengkritik tu mesti perfect kan . Sorry .. tapi memang betul pun kan ? terfikir jugak orang yang suka bash ni . lalalaa~



Nah :) Sorry tau . Tak suka takyah tengok , kan senang , ahahhahaa.




 
Copyright © Yuyurashid | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in