Mata Kelihatan Seperti Arab

Hello readers ! How was your day today ? GOOD ! Orait , baby . Today yuyu nak share something . Well as you read the first post is Mata Kelihatan Arab  rite ? Sape yang taknak ? Yuyu pun nak . HAHA , sesape mata sepet boleh lah cuba . Sekarang memang style arab bagi orang yang memakai Hijab . Sesiapa yang perasan boleh tau lah . Sebabnya sekarang timbul wide shawl untuk pakai macam ala ala arab punya . Haaa, yang ni yuyu interested sangat . Memang nak ubah penampilan , tup tup ada pulak style ni . Asalkan kita menutup aurat dengan sempurna . Haa, yang ada yang bukak tudung pastu pakai tudung tu jangan main main lah di dunia ni . Cuba fikir akhirat kelak . Azab dia.. Ya Allah tak dapat digambarkan . Masya Allah . Mintak dijauhkan daripada kita semua . Nauzubillahimin zalik . Allahuakbar!

Ala ada je yang mengata dan mengutuk orang pakai hijab pun sama tutup dengan tak tutup . Itu lain kira sayang . Sebab itu akhlak mereka yang tak dapat dielakkan . Apa ? eleh ? eh eh.. Jangan marah yuyu . It is just my opinion . Jangan gaduh disebabkan ni jugak .Terpulang kepada individu tersendiri . Insya Allah , Allah akan memberi petunjuk jika kita berusaha untuk bersama denganNya . Yuyu dulu pun sama je . Tapi tak salah untuk mencuba kearah kebaikan . Hidup Mati bila bila masa je . Fikir mak bapak pun sudah buat kita rasa bersalah . Yang tak kahwin lagi , tak kesian mak bapak ke dosa kita mereka tanggung ? Yang ada suami . Kata sayang suami ? Mana letaknya sayang kalau heret suami ke lembah neraka jugak . Suami pun jangan ikut sangat . Suami wajib kena bimbing isteri. Ye dok ?

Kita memang tak boleh lari daripada dosa . Memang kita fikir kita buat benda betul tapi ada je kita tak dapat lari daripada semua tu . Atas diri kita sedar atau tidak . Jangan selalu mencari salah orang lain . Muhasabah diri kita juga. Kita sekarang ni selalu nampak salah orang je kan ?

Alahai tazkirah lah pulak . Bukan apa , cuma nak berkongsi . Yang berhijab , tak salah kita berfesyen :



 okay now  :) Banyak sangat merepek . Nak cerita pasal lain , keluar pasal lain . Okay . MAAF !

Jeng jeng . Let me show you some pictures . Semua gambar gambar ni memang yuyu berkenan . Yuyu pun nak try jugak pakai celak cenggini . Tapi kena tengok situation and tempat yang kita nak pergi lah . Tapikan , It suitable for penggemar wide shawl . Idk , but its looking nice with this celak and wide shawl . look more arabian . hiks . Aiseyh , nak jadi ARAB lah konon konon nya . Hidung tak mancung , pipi tersorong tersorong #eh #betulke Terasa lah jugak . Yuyu pun tak mancung .huks. Tapi Bersyukur what we have :) 

Nak tengok tak ni ? Kalau some ppl boleh tengok gambar je and dah boleh celak macam dalam gambar. Yuyu pun macam tu . Takde video tutorial pun tak apa . Asalkan ada gambar untuk tiru .


 Besaq kan mata na.. HAHA :) Get ready babyyy !


 Tak silap yuyu , yang ni Michelle Pawn punya . Ala , you all boleh search my favourite youtube . She's create EM Cosmetic Product . Product tu mahal . Pernah guna satu benda je barang dia . Itu pun kakak yuyu yang kasi . HAHA .




Black eye liner with purplish eye shade






Simple :) Using all black in eyeshadow and eyeliner . I prefer this to looks more Arab.




Simple jugak . Kebanyakkan ramai yang menggunakan style acenggini .



Yang ni kalau buat acenggini , macam over lah sikit . Its maybe just for some majlis or whatever party la yang sesuai .



 \
 Simple kan yang ni ? Mascara/ Lashes and Eyeliner :)





 Yang ni sesuai untuk contact lense silver and it is simple :) Nice rite ?
Mascara / Lashes , white eyeliner untuk yang bawah , then black eyeliner untuk diatas kelopak mata , Eyeshadow gold .





Wow, perfect one ! lawa kan yang ni ? Its depend in your contact lens . Warna biru memang lawa kalau buat acenggini.


Yang berhijab pun lawa kalau pakai acenggini . Sebab apa ? Idk , memang suka tengok arabian punya . For example lah yuyu tengok cam model model atau bloggers . Ada je yang pakai celak . Sebab nak nampak more attractive kot . Macam Fatin Suhana :)



Lawa kan ? Taknak lashes pun tak pe . Asal nampak tak over sangat . Okay . See ya ! I have to go . Thanks for reading ! Jangan lupa follow . Banyak lagi nak share ni :p

4 comments:

  1. Replies
    1. Yang simple ada je :) Just using eyeliner and mascara :) btw tq for comment ! :)

      Delete
  2. apakata try eyeliner jenama koshize? Murah ja. boleh dapatkannya di sini www.facebook.com/sophieparisinkedah

    ReplyDelete

 
Copyright © Yuyurashid | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in