Lentera Timur Bersama Dato' Siti Nurhaliza

Hai. Confession time. Dalam kesibukan , I still peruntukan masa nak bukak laptop dan duduk mengadap untuk satu hal. Twittering , Facebooking and Find the News Gossip .. Lol. Maap, mesti korang harapkan blogging, tapi Yuyu nak limitkan menulis blog untuk benda-benda yang fun and evergreen macam News (that was fun innit?) atau Make Up (hope it helps) alike. Actually , boleh aja Yuyu online bukak lappy cumanya enggak bisa nak update sebab malas nak membebel, kalau dapat membebel panjang lah pula bercelotehnye. hihi . I membebel a lot there, no less. Untuk tulis article with substance yang korang boleh enjoy, gimme more time and space, love you my readers!

So , nak start cerita ni . Pernah dengar Lentera Timur tak ? Itu konsert Dato' Siti Nurhaliza. Waduh waduh , ini pertama kali yuyu di ajak pergi tengok konsert Dato' Siti Nurhaliza . Hidup 20 tahun and hampir nak masuk 21 since yuyu kecik suka dengar lagu lagu dia je . Well , its free. Ini dikatakan rezeki . Mulanya acenggini... jeng jeng !


Member yuyu ade yang whatsapp tengahari tu . 22hb , 11. 45 a.m  ( something )
"Wei , ko nak pegi tengok konsert Dato' Siti Nurhaliza tak ? " - Farah Nadiah ( Ni member yuyu since semester 1 . My buddy . #2NFi aicecece... hashtag bagai . ade lah meaning 2NFi tu . hikhikk )
Punyalah berlagak dalam hati bercakap " Apehal minah ni , banyak duit pelawa aku . Aku dah tau konsert tu sebab tengok di Insta . Tapi sekarang last konsert 22hb . 
Tetibe je ajak , ke nak belanja aku ? Tapi best gak kalau dapat gi . Takleh lepaskan peluang ni ! "
Bila next and next next conversation . Then , bersetujulah untuk pergi . Cumanya belum ditanya berapa harga tiket tu.

"Free je wei  , Syue cakap pegi je . Takyah bayar "
"Watde hekk takyah bayar.. kenapa ? Syue belanja ? " "Tiket pun dapat free , itu abang dia punya . 3 Tiket semuanya ."
" Wahhhh ! Ohsemmmm . Jom lah pergiii . hiks " 
Pada mulanya , Si Nadia ni taknak pergi tapi tak best lah . paksa paksa . pergi jugak akhirnya ! Yang tuan punya tiket ialah Nurul Syuhaidah ( Syue ) . Abang dia punya ticket lah , cumanya for her aunt but her aunt was busy on that day . So , Rezeki kami murah untuk gantikannya. hihi. 
So kami bertolak waktu petang sebab konsert beliau around 8.30 p.m . Kami bertolak pukul 6 p.m . Syue's Father yang hantarkan kami . Thank you uncle ! 

Sape yang tak excited , for the first time to concert Dato' Siti Nurhaliza kan ? Well said . Sorry for the picture sebab guna camera phone biasa . Here some picture ! :)



See that ? Guess who ? Its Dato' K ! Unexpected . Guys , actually bila tengok face to face acenggini kita takkan cam sape. HAHA . Tetibe teringat rakaman video dalam #keek @yuyu_shinju . In that video , Dato' K lalu depan mata .. yuyu still tanya mana Dato' K . Then member yuyu cakap " Yu .. yang tadi la yu.." Padahal dah terang tang tang dalam video nampak Dato'K lalu . HAHA . It was like  " Rusa Masuk Kampung " lol.


 Haaaa... This is Nurul Syuhaidah ( Syue ) yang mempelawa kami berdua . Kecik molek tuannya ! Tapi  bila bercakap kalah yuyu tau . Kecik kecik cili padi la der.. 

And sorry for all pictures , tak sharp . No nikon and no good camera quality . We're just samsung user not I-ponggg user. krikrkikk...


This is Me . Eh ? Jalan atas red carpet kot. Over you nyah ! haha . But , kat sini we can see memang ramai audience yang dah nampak bekerja and umur around 23 above la . Well educated we can say that yah . Kami ni student je , tahun depan pun baru 21 . 21 ? arghh , taknakkkkk ..


Ni neelofa . eh , silap eh ? hehe . Ni lah Farah Nadiah . Aiyok , gambar ni gelap lah . haih , so many times i told you . Camera biasa! jangan nak komen lebih . haha. Okay , this is pictures before masuk hall . Memang ramai terserempak dengan artis . Yang sempat dengan Fizo Omar , Adi Putra . Tapi sempat bergambar dengan Fizo Omar je . errr .. nk upload ke tak dalam blog ni eh ? nak ke taknak . nak ke taknak . nak ke taknak. Upload jelah . hiks


What I should describe about him is , he is not too arrogant . Baiklah jugak , senyum . je. Masa ni dia datang dengan bakal tunang dia.  Mawar . 

EHHH!! bukan mawar rashid ! tapi mawar apa tah . I forgot her name . But she's model of Tudung Fareeda . You can search in google , baby. Boleh tahan la , matching and memang sesuai . Diorang pakai baju sama . Girl dia pun tinggi , senyum je . Tapi masing masing busy bawak bini , bawak awek diorang . Tambah tambah Adiputra . Dia bawak isteri dia . Tak terlayan pun gambar gambar ni . Sedih bak hanggg . Hahaha . Tapi kami , as his fan . Faham situasinya . Give them some space . lala~



Ni masa belum penuh . I still remember place that we've sat D1,D2,D3. Depan lah jugak . barisan ke empat kalau tak silap,










Wuhuuuuuu !! Awesome .  Memang banyak lah pertunjukan menarik . Ada yang fans , I mean yang betul fanatik yang lelaki leaki satu barisan kami tu memang sampai ingat lirik lirik semua lagu Dato' Siti Nurhaliza . Kaki diorang pun tergedik gedik gedik . ahhahaa, Amboi , sodap den mengato  . Takdelah , actually yuyu pun sama . HAHA . Sape yang tak teruja . Serious , Dato' CT memang lawa , flawless , cantik and kecik je tuan dia . Kurus je . Macam dulu dulu . Tapi Siti ni agak lawak jugak sebenarnya .  Peramah lah . Senyum je dia atas pentas . Yang kami still ingat dancer Istana Budaya memang awesome . Lawak ! Bila lagu " Ketawalah lagi " hihi..

Akhir konsert tu baru kami boleh bawak keluarkan handphone kalau tak . Tak boleh nak amik gambar . Some of this picture , when during the concert yuyu just amik dalam google . Yang last part tu baru yang Yuyu amik . Ada je video  yang last part lagu "Poh Paleh Weh " Pahang punya loghat . Tapi sekejap je . 

Okay ,penatnya bebel . See ya in Next Post . xoxo


1 comments:

  1. hi, nice blog.. dapatkan hits percuma di pingnw.com

    ReplyDelete

 
Copyright © Yuyurashid | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in