Rihanna Bertudung Di Abu Dhabi



Sebut sahaja nama Rihanna pasti satu dunia mengenali pemilik nama ini . Bukan sahaja dikenali sebagai seorang penyanyi yang hebat tetapi juga sebagai wanita yang suka berfesyen dengan gaya-gaya menarik dan seksi.

Namun , terbaru Rihanna muncul menarik perhatian ramai apabila tampil dengabn imej sopan malah mengenakan tudung dan bergambar di hadapan sebuah masjid Sheikh Zayed di Abu Dhabi

Rihanna mengenakan pakaian sut labuh berwarna hitam serta bertudung berposing untuk mengabadikan kenangan ketika berada di Abu Dhabi sempena jelajah Diamonds sebagai mengormati masyarakat Islam.

Walaubagaimanapun , Rihanna tetap dikritik hebat oleh para peminatnya kerana cara dia berposing yang dianggap tetap teksi dan tidak sesuai untuk berkelakuan seperti itu di hadapan masjid . Malah Rihanna juga turut dikritik kerana mengenakan gincu yang merah serta pengilap kuku.








Pendedahan Perkahwinan Aerel Zafrel & Wawa Zainal

Hai hai , Okay . Sebelum ini Aerel Zafrel menyembunyikan perkahwinan dengan Wawa Zainal .Yuyu pun terkilan kenapa mereka harus menyembunyikan perkahwinan , kan ? Yelah .. Takdelah yuyu rasa kecewa dengan Aerel Zafrel . lol . Hahaha . Takdelah , saje je angau . lalala~

Actually , yuyu tumpang bahagia . Aerel Zafrel dan Wawa Zainal bersama . Yelah kan , pasangan yang secocok . Sepadan sesangat . Nak tahu kenapa mereka menyembunyikan perkahwinan mereka ? 



Aeril Zafrel dan Wawa Zainal mendedahkan punca mereka menyorokkan perkahwinan adalah kerana takut dimarahi oleh pengurusan MIG. Menurut MalaysianDigest, Wawa menipu mengenai perkahwinan mereka atas dasar darurat iaitu takut dimarahi oleh majikannya, David Teo.



Kata Aeril Zafrel:-

Kami bernikah sebanyak dua kali. Pernikahan kali pertama adalah sebagai menghalalkan perhubungan kami. Kami tak ada surat nikah untuk penikahan pertama itu.
Dan selepas saya dapat tahu Wawa mengandung, kami bernikah semula pada 4 Februari 2013 kerana mahu mengikut Undang-undang Keluarga Negeri Selangor dan supaya anak kami boleh di binkan dengan nama saya.
Kenapa kami nikah dua kali dan kenapa kami merahsiakan pernikahan kami kerana pada ketika itu Wawa meminta saya merahsiakan kerana pihak MIG tidak membenarkan kami bercinta apatahlagi berkahwin. Wawa takut dimarahi oleh pihak pengurusan dia



Pernikahan kali pertama dilakukan di rumah pengurus Aeril Zafrel yang terletak di Petaling Jaya dan dihadiri oleh saksi dan wali iaitu bapa Wawa sendiri dan seorang Imam yang dibawa dari Sabah. Manakala pernikahan kali kedua, pasangan ini bernikah di Masjid Jumuriah Taman Dato Harun dan mereka dinikahkan oleh Imam masjid tersebut. Wawa Zainal dalam keadaan sebak turut mengakui informasi mengenai anaknya adalah benar:-

Anak saya lahir pada 24 Ogos lalu. Semuanya betul seperti yang dilaporkan oleh akhbar tersebut. Kami minta maaf kepada semua kerana merahsiakan perkahwinan kami. Kami telah berkahwin dua tahun lepas dan mempunyai seorang anak. Kami menipu kerana ada sebab

Wawa Zainal turut menerangkan mengenai kehamilannya:-
Sebenarnya saya mengandung pada Disember 2012 tapi dapat tahu mengenai kehamilan itu pada Januari 2013…Saya terus beritahu Aeril dan kami mempercepatkan proses kursus kahwin dan sebagainya. Alhamdulillah…anak bayi lelaki kami telah selamat dilahirkan dan telah dinamakan sebagai Ahmad Fakharuddin Attar…Di harap dengan pengakuan ini kisah mengenai kami tidak disensasikan lagi.
Kami minta maaf kerana telah berbohong selama ini…Kami berbohong kerana bersebab…Anda juga tahu pihak pengurusan akan memarahi saya jika mereka mendapat tahu saya bercinta, apatah lagi bila berkahwin…Saya buat macam ni sebab menghormati kontrak dan..ya, saya memang takut dengan David Teo

 Aeril Zafrel dalam nada tidak berpuas hati mencelah ketika Wawa Zainal membuat permohonan maaf dengan berkata “Oh, media mahu kami minta maaf…“. Semoga dengan penjelasan ini, semua pihak maklum dengan jelas terhadap apa yang terjadi. Sama-sama kita nantikan reaksi daripada David Teo mengenai perkara ini.


See? patutlah mereka menyembunyikan perkahwinan sebabnya dalam MIG production setahu yuyu , wawa tu baru 19 nak naikkan nama under MIG then maybe takut reputasinya jatuh disebabkan perkahwinan . Entah  la kenapa ada perspektiv macam tu . Adalah tu kenapa kan... Btw, baru yuyu ingat . Sebelum ada lah jugak usha mereka sebelum tahu mereka berkahwin . Patutla dalam shoot magazine YEZZ , si Aerel Zafrel ni pegang pegang Wawa Zainal lebih2 . Rupa rupanya masa ni dia dah kahwin . Shoot Magazine ni tahun 2012 July. Tapi mereka berkahwin senyap pada February 2012 jugak . Well , bijak sungguh penyembunyian mereka . hihi..
So , yuyu nak share video itu . Sweet :)





SWEET KAN ? WELL . PATUTLAH SENTUH SENTUH TU MACAM OVER . JELOUS SEYHH . HAHAHAA ! APA PUN TAHNIAH !


Wawa Zainal & Aeril Zafril Sudah Bernikah Dan Mempunyai Anak

Memang terkejut sangat-sangat Yuyu membaca pendedahan ekslusif BiPop hari ini. Mana tidaknya, sebelum ini Aeril Zafril mati-mati menafikan bahawa dirinya dan Wawa Zainal mempunyai sebarang hubungan. Tup-tup BiPop mendedahkan bahawa mereka sudah bernikah 4 Februari lalu dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki pada 24 Ogos.




Antara pendedahan yang dilakukan ialah Aeril dan Wawa telah mendaftarkan pernikahan mereka di Pejabat Agama Islam Daera Petaling Jaya pada 4 Februari lalu. Seorang bayi lelaki didaftarkan atas nama Ahmad Fakharuddin Attar yang dilahirkan pada 24 Ogos 2013 adalah bayi milik pasangan tersebut. Bayi seberat 3.12 kilogram itu direkodkan dilahirkan di Roopi Medical Centre, Kuala Lumpur pada jam 9.25 pagi.

Mengikut siasatan lagi, rekod yang diperoleh di JPN mendapati nama bapa bayi berkenaan bernama Suharil Suhari iaitu nama sebenar Aeril. Data peribadi Aeril yang dilahirkan pada 2 Disember 1988 dan ibunya Nur Hawa Zainal Abidin (nama sebenar Wawa Zainal) yang dilahirkan pada 12 Mac 1992, nyata sama dengan identiti ibu bapa kepada bayi berkenaan



Wawa Zainal mula menghilangkan diri sekitar Februari dan Mac dengan alasan pulang ke kampung untuk berubat penyakit misteri. Tarikh tersebut adalah sekitar tarikh dirinya dan Aeril bernikah. Nama anak mereka (Fakharuddin) diambil daripada nama watak utam filem 99 Kali Rindu yang menggabungkan mereka berdua.

Wawa dan Aeril dikatakan telah menyulam cinta sejak 3 tahun yang lalu. Adakah pembongkaran ini membuktikan bahawa Aeril dan Wawa selama ini berbohong? Kalau betul sudah berkahwin, apa salahnya beritahu kepada orang ramai. Jangan bersembunyi dan terus memberikan alasan yang tidak masuk akal. Sama-samalah kita nantikan penjelasan daripada Aeril dan Wawa. Baca artikel ini sepenuhnya untuk membaca pendedahan lengkap yang dikeluarkan menerusi BiPop hari ini.

Desas-desus selama ini yang mengatakan pelakon berlesung pipit, Wawa Zainal dan aktor yang pernah membintangi filem Cinta Kura-Kura dan Budak Pailang, Aeril Zafrel bercinta sering dinafikan 2 pelakon itu. Malam begitu sukar memperoleh kenyataan daripada kedua-duanya untuk membuat pengakuan sebenar bahawa mereka dalam alam pencintaan, di sebaliknya jawapan pernah diberikan ialah mereka cuma berkawan rapat sejak 2011.
Namun, berdasarkan siasatan yang dibuat Bpop sejak ahad lalu, membuktikan pasangan itu sudah berkahwin dan kini memperoleh cahaya mata lelaki yang berusia 6 minggu.
Bpop mengesan nama seorang bayi lelaki yang dikatakan ada bersama Wawa kini adalah anak kandung pasangan berkenaan. Menerusi nama seorang bayi lelaki yang pernah diberitahu kepada Bpop dan satu nama yang pernah dimuatnaik dalam laman sosial IG MiG Online, ianya berkait dengan nama penuh pasangan pelakon itu sebagai ibu bapa seperti mana yang direkodkan dalam Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).
Siasatan juga mendapati pasangan sama cantik, sama padan menjalinkan hubungan cinta sejak 3 tahun lalu itu sudah bernikah dan mendaftarkan pendaftaran perkahwinan mereka di sebuah pejabat agama daerah di Selangor.
Aeril dan Wawa dikatakan mendaftar pernikahan mereka di pejabat agama Islam daerah Petaling pada 4 Februari lalu. Bpop mendapat maklumat seorang bayi lelaki didaftarkan atas nama Ahmad Fakharuddin Attar yang dilahirkan pada 24 Ogos 2013 adalah bayi milik pasangan berkenaan. Bayi seberat 3.12 kilogram itu direkodkan dilahirkan di Roppi Medical Centre, Jalan Dato Haji Eusoff, Damai Complex, Kuala Lumpur pada 9.25 pagi.
Mengikut siasatan lagi, rekod yang diperoleh di JPN mendapati bapa bayi berkenaan bernama Suhairil Suhari iaitu nama sebenar Aeril. Data peribadi Aeril yang dilahirkan pada 2 Disember 1988 dan ibunya Nur Hawa Zainal Abidil atau nama sebenar Wawa yang dilahirkan pada 12 Mac 1992, nyata sama dengan identiti ibu bapa kepada bayi berkenaan.
Sekaligus, maklumat yang diperoleh itu mengesahkan identiti kedua-dua pelakon filem berkenaan sebagai ibu bapa kepada bayi bernama Ahmad Fakharuddin Attar.
Lebih menarik, nama Ahmad Fakharuddin Attar bukan asing kepada Aeril dan Wawa kerana nama itu diambil semperna nama watak Aeril dalam filem terakhir dibintanginya dalam produksi Metrowealth Pictures Sdn Bhd iaitu filem berjudul 99 Kali Rindu arahan Azhari Zain. Filem yang ditayangkan pada Mei lalu turut menggandingkan Aeril dan Wawa. Selain itu, Aeril juga pernah membawa watak bernama Attar dalam filem 7 Petala Cinta juga terbitan MiG.
Sebelum ini, sudah kerap terdengar gosip mengatakan Wawa dan Aeril dilamun cinta tapi kedua-duanya menafikannya. Malah, Bpop pernah membuat pendedahan mengenai gosip cinta apabila seorang teman rapat yang banyak menabur jasa kepada mereka terlepas cakap mengenai hubungan yang sekian lama terjalin itu. Pendedahan itu disiarkan 28 Julai lalu.
Bagaimanapun, pasangan itu tetap menafikannya. Namun, Wawa dalam kenyataan balas pada 4 Ogos lalu tidak menafikan Aeril adalah teman rapat dan sangat istimewa buat dirinya. 2 pelakon itu dikatakan mula menjalinkan hubungan rapat apabila bergandingan dalam drama bersiri Klik. Bagaimanapun, cinta antara mereka kian bersemi apabila digandingkan dalam filem Budak Pailang dan 99 Kali Rindu.
Wawa mula menghilangkan diri apabila mendakwa dirinya terkena penyakit misteri sekitar Februari dan Mac iaitu dikatakan tarikh dirinya dan Aeril bernikah.
Selepas dinobatkan sebagai pemenang kategori Artis Baru Wanita Popular pada majlis Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH 2012) pada awal April lalu, kelibat Wawa sukar untuk dijejaki media massa apabila dia dikatakan kerap pulang ke kampung halamannya di Lahad Datu, Sabah, untuk tujuan berehat dan berubat. Khabarnya Wawa dikatakan meminta cuti panjang dari syarikat pengurusannya, MiG Talent atas alasan sakit.
Bagaimanapun sebuah stesen radio swasta baru-baru ini mendedahkan kononnya seorang pelakon wanita yang sudah lama menghilangkan diri selamat melahirkan anak dan kini sedang berpantang, kira-kira 2 minggu lalu. Suami pelakon wanita itu dikatakan seorang pelakon yang cukup popular dengan drama TV yang disiarkan pada waktu petang. Berita itu didakwa diperoleh daripada sumber keluarga angkat pelakon lelaki itu.
Aeril apabila ditanya mengenai perkara berkenaan, mengatakan dakwaan itu hanyalah kata-kata tanpa sebarang bukti sahih.
“Jika saya nafi dan komen lebih-lebih, orang memang tidak akan berhenti bercakap. Memang saya tidak berkahwin, saya hanya kahwin dalam drama saja. Sekarang status kami berdua hanyalah sahabat baik dan saling mempercayai antara satu sama lain. Tidak dinafikan dan tipu kalau kata kami tidak berjumpa. Jika dia berada di Kuala Lumpur, kami akan keluar makan bersama, tetapi dia sekarang berada di kampungnya di Sabah kerana sedang berubat.” – Katanya dalam sebuah akhbar pada 2 Oktober lalu.
Aeril juga dalam kenyataannya dilaporkan berkata
“Saya ingin memohon, tolong jangan sebarkan cerita jika tidak ada bukti dan akan memburukkan orang lain. Jika saya kahwin, pasti ada bukti kerana pelbagai perkara harus diselesaikan seperti dokumen, bukan boleh kahwin secara senyap kerana akhirnya orang akan tahu juga. Saya lebih suka sembunyikan hal-hal yang tidak ada kaitan dengan kerja contohnya saya berkawan dengan Wawa. Sejujurnya, saya tidak eprnah sorokpun. Lihat saja di laman sosial saya. Tidak kiralah artis atau orang biasa, bukan semua hal kita akan kongsi dengan semua orang,”
Bpop cuba menghubungi Wawa menerusi telefon tetapi tidak dijawab selain dari tidak membalas kiriman SMS.
Sementara itu, Aeril yang dihubungi Rabu lalu menjawab panggilan telefon penulis, tetapi apabila penulis ingin mula bertanya sesuatu kepadanya, Aeril terus memberitahu dia sedang memandu kereta dan meminta penulis menghubunginya semula. Penulis sempat berpesan supaya jangan pula tidak menjawab panggilan selepas ini lalu dia menjawab “Ok ok,”
Selepas setengah jam penulis cuba menghubunginya semula dan menghantar SMS, Aeril langsung tidak menjawab panggilan telefon atau membalas SMS yang dihantar kepadanya. Beberapa kali panggilan seterusnya juga tidak dijawab. Penulis juga mencuba lagi beberapa menghubungi Aeril pada khamis lalu namun panggilan telefon masih tidak berjawab.

Permainan Aku Berlarutan Sehingga..


Hai , readers ! Yuyu just nak share something sekali lagi . Tadi sedang yuyu berfacebooking . Tetiba terbaca notes someone . Ya Allah . Agak sedih bila baca notes ni . Ada jugak yang dalam realiti berlaku macam ni . Yuyu baca pun rasa macam nak nangis , bukan apa . sedih sebab terlalu menghayati . SO , yuyu copy paste dalam blog yuyu untuk share dengan readers semua . Ini memang realiti . Tapi notes ni yuyu tengok pada tahun 2009 kot rasanya . Dah lama . Kepada yang menulis nukilan ni , maaf . Yuyu share sebab untuk semua . Mungkin ada je perkara ni berlaku diluar sana .





KALAU SAYA TAKDE..

Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..


Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die.........


"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"


Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..


Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...


Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...


Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..


Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..


Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..


Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..

Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....

Mata Kelihatan Seperti Arab

Hello readers ! How was your day today ? GOOD ! Orait , baby . Today yuyu nak share something . Well as you read the first post is Mata Kelihatan Arab  rite ? Sape yang taknak ? Yuyu pun nak . HAHA , sesape mata sepet boleh lah cuba . Sekarang memang style arab bagi orang yang memakai Hijab . Sesiapa yang perasan boleh tau lah . Sebabnya sekarang timbul wide shawl untuk pakai macam ala ala arab punya . Haaa, yang ni yuyu interested sangat . Memang nak ubah penampilan , tup tup ada pulak style ni . Asalkan kita menutup aurat dengan sempurna . Haa, yang ada yang bukak tudung pastu pakai tudung tu jangan main main lah di dunia ni . Cuba fikir akhirat kelak . Azab dia.. Ya Allah tak dapat digambarkan . Masya Allah . Mintak dijauhkan daripada kita semua . Nauzubillahimin zalik . Allahuakbar!

Ala ada je yang mengata dan mengutuk orang pakai hijab pun sama tutup dengan tak tutup . Itu lain kira sayang . Sebab itu akhlak mereka yang tak dapat dielakkan . Apa ? eleh ? eh eh.. Jangan marah yuyu . It is just my opinion . Jangan gaduh disebabkan ni jugak .Terpulang kepada individu tersendiri . Insya Allah , Allah akan memberi petunjuk jika kita berusaha untuk bersama denganNya . Yuyu dulu pun sama je . Tapi tak salah untuk mencuba kearah kebaikan . Hidup Mati bila bila masa je . Fikir mak bapak pun sudah buat kita rasa bersalah . Yang tak kahwin lagi , tak kesian mak bapak ke dosa kita mereka tanggung ? Yang ada suami . Kata sayang suami ? Mana letaknya sayang kalau heret suami ke lembah neraka jugak . Suami pun jangan ikut sangat . Suami wajib kena bimbing isteri. Ye dok ?

Kita memang tak boleh lari daripada dosa . Memang kita fikir kita buat benda betul tapi ada je kita tak dapat lari daripada semua tu . Atas diri kita sedar atau tidak . Jangan selalu mencari salah orang lain . Muhasabah diri kita juga. Kita sekarang ni selalu nampak salah orang je kan ?

Alahai tazkirah lah pulak . Bukan apa , cuma nak berkongsi . Yang berhijab , tak salah kita berfesyen :



 okay now  :) Banyak sangat merepek . Nak cerita pasal lain , keluar pasal lain . Okay . MAAF !

Jeng jeng . Let me show you some pictures . Semua gambar gambar ni memang yuyu berkenan . Yuyu pun nak try jugak pakai celak cenggini . Tapi kena tengok situation and tempat yang kita nak pergi lah . Tapikan , It suitable for penggemar wide shawl . Idk , but its looking nice with this celak and wide shawl . look more arabian . hiks . Aiseyh , nak jadi ARAB lah konon konon nya . Hidung tak mancung , pipi tersorong tersorong #eh #betulke Terasa lah jugak . Yuyu pun tak mancung .huks. Tapi Bersyukur what we have :) 

Nak tengok tak ni ? Kalau some ppl boleh tengok gambar je and dah boleh celak macam dalam gambar. Yuyu pun macam tu . Takde video tutorial pun tak apa . Asalkan ada gambar untuk tiru .


 Besaq kan mata na.. HAHA :) Get ready babyyy !


 Tak silap yuyu , yang ni Michelle Pawn punya . Ala , you all boleh search my favourite youtube . She's create EM Cosmetic Product . Product tu mahal . Pernah guna satu benda je barang dia . Itu pun kakak yuyu yang kasi . HAHA .




Black eye liner with purplish eye shade






Simple :) Using all black in eyeshadow and eyeliner . I prefer this to looks more Arab.




Simple jugak . Kebanyakkan ramai yang menggunakan style acenggini .



Yang ni kalau buat acenggini , macam over lah sikit . Its maybe just for some majlis or whatever party la yang sesuai .



 \
 Simple kan yang ni ? Mascara/ Lashes and Eyeliner :)





 Yang ni sesuai untuk contact lense silver and it is simple :) Nice rite ?
Mascara / Lashes , white eyeliner untuk yang bawah , then black eyeliner untuk diatas kelopak mata , Eyeshadow gold .





Wow, perfect one ! lawa kan yang ni ? Its depend in your contact lens . Warna biru memang lawa kalau buat acenggini.


Yang berhijab pun lawa kalau pakai acenggini . Sebab apa ? Idk , memang suka tengok arabian punya . For example lah yuyu tengok cam model model atau bloggers . Ada je yang pakai celak . Sebab nak nampak more attractive kot . Macam Fatin Suhana :)



Lawa kan ? Taknak lashes pun tak pe . Asal nampak tak over sangat . Okay . See ya ! I have to go . Thanks for reading ! Jangan lupa follow . Banyak lagi nak share ni :p

Lentera Timur Bersama Dato' Siti Nurhaliza

Hai. Confession time. Dalam kesibukan , I still peruntukan masa nak bukak laptop dan duduk mengadap untuk satu hal. Twittering , Facebooking and Find the News Gossip .. Lol. Maap, mesti korang harapkan blogging, tapi Yuyu nak limitkan menulis blog untuk benda-benda yang fun and evergreen macam News (that was fun innit?) atau Make Up (hope it helps) alike. Actually , boleh aja Yuyu online bukak lappy cumanya enggak bisa nak update sebab malas nak membebel, kalau dapat membebel panjang lah pula bercelotehnye. hihi . I membebel a lot there, no less. Untuk tulis article with substance yang korang boleh enjoy, gimme more time and space, love you my readers!

So , nak start cerita ni . Pernah dengar Lentera Timur tak ? Itu konsert Dato' Siti Nurhaliza. Waduh waduh , ini pertama kali yuyu di ajak pergi tengok konsert Dato' Siti Nurhaliza . Hidup 20 tahun and hampir nak masuk 21 since yuyu kecik suka dengar lagu lagu dia je . Well , its free. Ini dikatakan rezeki . Mulanya acenggini... jeng jeng !


Member yuyu ade yang whatsapp tengahari tu . 22hb , 11. 45 a.m  ( something )
"Wei , ko nak pegi tengok konsert Dato' Siti Nurhaliza tak ? " - Farah Nadiah ( Ni member yuyu since semester 1 . My buddy . #2NFi aicecece... hashtag bagai . ade lah meaning 2NFi tu . hikhikk )
Punyalah berlagak dalam hati bercakap " Apehal minah ni , banyak duit pelawa aku . Aku dah tau konsert tu sebab tengok di Insta . Tapi sekarang last konsert 22hb . 
Tetibe je ajak , ke nak belanja aku ? Tapi best gak kalau dapat gi . Takleh lepaskan peluang ni ! "
Bila next and next next conversation . Then , bersetujulah untuk pergi . Cumanya belum ditanya berapa harga tiket tu.

"Free je wei  , Syue cakap pegi je . Takyah bayar "
"Watde hekk takyah bayar.. kenapa ? Syue belanja ? " "Tiket pun dapat free , itu abang dia punya . 3 Tiket semuanya ."
" Wahhhh ! Ohsemmmm . Jom lah pergiii . hiks " 
Pada mulanya , Si Nadia ni taknak pergi tapi tak best lah . paksa paksa . pergi jugak akhirnya ! Yang tuan punya tiket ialah Nurul Syuhaidah ( Syue ) . Abang dia punya ticket lah , cumanya for her aunt but her aunt was busy on that day . So , Rezeki kami murah untuk gantikannya. hihi. 
So kami bertolak waktu petang sebab konsert beliau around 8.30 p.m . Kami bertolak pukul 6 p.m . Syue's Father yang hantarkan kami . Thank you uncle ! 

Sape yang tak excited , for the first time to concert Dato' Siti Nurhaliza kan ? Well said . Sorry for the picture sebab guna camera phone biasa . Here some picture ! :)



See that ? Guess who ? Its Dato' K ! Unexpected . Guys , actually bila tengok face to face acenggini kita takkan cam sape. HAHA . Tetibe teringat rakaman video dalam #keek @yuyu_shinju . In that video , Dato' K lalu depan mata .. yuyu still tanya mana Dato' K . Then member yuyu cakap " Yu .. yang tadi la yu.." Padahal dah terang tang tang dalam video nampak Dato'K lalu . HAHA . It was like  " Rusa Masuk Kampung " lol.


 Haaaa... This is Nurul Syuhaidah ( Syue ) yang mempelawa kami berdua . Kecik molek tuannya ! Tapi  bila bercakap kalah yuyu tau . Kecik kecik cili padi la der.. 

And sorry for all pictures , tak sharp . No nikon and no good camera quality . We're just samsung user not I-ponggg user. krikrkikk...


This is Me . Eh ? Jalan atas red carpet kot. Over you nyah ! haha . But , kat sini we can see memang ramai audience yang dah nampak bekerja and umur around 23 above la . Well educated we can say that yah . Kami ni student je , tahun depan pun baru 21 . 21 ? arghh , taknakkkkk ..


Ni neelofa . eh , silap eh ? hehe . Ni lah Farah Nadiah . Aiyok , gambar ni gelap lah . haih , so many times i told you . Camera biasa! jangan nak komen lebih . haha. Okay , this is pictures before masuk hall . Memang ramai terserempak dengan artis . Yang sempat dengan Fizo Omar , Adi Putra . Tapi sempat bergambar dengan Fizo Omar je . errr .. nk upload ke tak dalam blog ni eh ? nak ke taknak . nak ke taknak . nak ke taknak. Upload jelah . hiks


What I should describe about him is , he is not too arrogant . Baiklah jugak , senyum . je. Masa ni dia datang dengan bakal tunang dia.  Mawar . 

EHHH!! bukan mawar rashid ! tapi mawar apa tah . I forgot her name . But she's model of Tudung Fareeda . You can search in google , baby. Boleh tahan la , matching and memang sesuai . Diorang pakai baju sama . Girl dia pun tinggi , senyum je . Tapi masing masing busy bawak bini , bawak awek diorang . Tambah tambah Adiputra . Dia bawak isteri dia . Tak terlayan pun gambar gambar ni . Sedih bak hanggg . Hahaha . Tapi kami , as his fan . Faham situasinya . Give them some space . lala~



Ni masa belum penuh . I still remember place that we've sat D1,D2,D3. Depan lah jugak . barisan ke empat kalau tak silap,










Wuhuuuuuu !! Awesome .  Memang banyak lah pertunjukan menarik . Ada yang fans , I mean yang betul fanatik yang lelaki leaki satu barisan kami tu memang sampai ingat lirik lirik semua lagu Dato' Siti Nurhaliza . Kaki diorang pun tergedik gedik gedik . ahhahaa, Amboi , sodap den mengato  . Takdelah , actually yuyu pun sama . HAHA . Sape yang tak teruja . Serious , Dato' CT memang lawa , flawless , cantik and kecik je tuan dia . Kurus je . Macam dulu dulu . Tapi Siti ni agak lawak jugak sebenarnya .  Peramah lah . Senyum je dia atas pentas . Yang kami still ingat dancer Istana Budaya memang awesome . Lawak ! Bila lagu " Ketawalah lagi " hihi..

Akhir konsert tu baru kami boleh bawak keluarkan handphone kalau tak . Tak boleh nak amik gambar . Some of this picture , when during the concert yuyu just amik dalam google . Yang last part tu baru yang Yuyu amik . Ada je video  yang last part lagu "Poh Paleh Weh " Pahang punya loghat . Tapi sekejap je . 

Okay ,penatnya bebel . See ya in Next Post . xoxo


 
Copyright © Yuyurashid | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in