Vikingdom - KRU Filem Yang Termahal

Vikingdom sebuah cerita yang dihasilkan oleh KRU . Hebat bukan ?

Syarikat produksi Malaysia, KRU Studios Sdn Bhd mencatatkan peristiwa penting apabila mereka berjaya menjual filem mereka Hikayat Merong Mahawangsa lebih daripada 70 buah negara. Kini, KRU Studios lagi sekali mengeluarkan filem budget besar. Mereka menghasilkan filem berbahasa Inggeris dengan pelakonnya dari Hollywood.

Buat masa ini kos penerbitan Vikingdom belum diketahui lagi tetapi dikatakanVikingdom merupakan filem termahal yang pernah diterbitkan oleh pihak KRU Studios. Presiden eksekutif KRU Studio, Norman Abdul Halim berkata ia telah menjual hak Vikingdom ke Perancis, Jerman, Timur Tengah, Rusia, China, Filipina, Bulgaria dan Romania. Apa yang membanggakan apabila ia juga sudah mendapat perhatian pengedar filem antarabangsa termasuk The American Film Market di Los Angeles,Amerika Syarikat.

Pihak KRU Studios baru sahaja melancarkan trailer filem terbaru mereka berjudul “Vikingdom” arahan Yusry Abdul Halim di laman sosial YouTube pada 11 Mac lalu.
Filem bergenra aksi, fantasi dan penggembaraan ini merupakan filem yang diterbitkan dalam Bahasa Inggeris dan ianya adalah produk buatan Malaysia yang dikeluarkan secara khusus untuk pasaran antarabangsa.
Menurut Presiden Eksekutif KRU Studios serta Penerbit Eksekutif Vikingdom, Norman Abdul Halim, idea untuk menghasilkan filem ini sudah lama difikirkan dan sebelum ini pihaknya memerlukan masa yang sesuai untuk menyiapkan skrip tersebut.

Proses untuk menyiapkan filem ini juga difahamkan memakan masa selama 6 bulan dan kebanyakan lokasi penggambaran adalah dijalankan di sekitar Kuala Lumpur.


Untuk makluman, filem ini akan mula ditayangkan di sekitar Los Angeles pada 26 dan 27 Mac ini, manakala untuk tontonan orang awam yang lain, filem “Vikingdom” dijangak akan menemui penonton sekitar bulan Ogos tahun ini.
Antara barisan pelakon yang membintangi filem ini adalah Dominic Purcell (Prison Break, Killer Elite), Natassia Malthe (Dead or Alive, Elektra), Craig Fairbrass (Cliffhanger), Jon Foo (Tekken) serta Conan Stevens (The Hobbit).

TRAILER VIKINGDOM


Support our Production Malaysia.


1 comments:

  1. Aku bangga dgn yusri.syabas yusri.org melayu hebat buat filem antarabangsa.

    ReplyDelete

 
Copyright © Yuyurashid | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in