Dugaan Sebelum Majlis - Yuyu Rashid

Assalamualaikum, dah lama yuyu tak update blog mengenai kisah yuyu. Hari ni tetiba yuyu rasa nak share something sbb nak jadikan kenangan yang paling pahit dlm blog yuyu ni.. 

 Yes, yuyu nak semua yang baca kisah yuyu kali ni  sila berjaga jaga and tak pandang remeh temeh ye..

Sebelum ni yuyu pernah update yang yuyu pernah bertunang kan ? dan alhamdulillah, almost one year dah yuyu kawen.  Cumanya yuyu nak kisahkan perjalanan sebelum yuyu kahwin.. nak throwback dengan dugaan besar yg yuyu hadapi before majlis..

 yes, kita selalu dgr orang tua cakap " before kawen ni byk dugaan and ujian " kan?  Memang tak dinafikan , sungguh berat ujian yang diberikan kpd yuyu ....   Tarikh pernikahan yuyu 28/11/2015 and dua tiga bulan sebelum majlis  tu .. yuyu dah  banyak nangis , sedih dan bercelaru... Allah je Maha Mengetahui..

So yuyu nak mulakan cerita dari awal , apa dugaan terbesar sebelum tarikh perkahwinan yuyu tu.. 

 Yuyu memang dah lama stay KL since masuk Diploma lepas tu keje modelling + Pencarian Nona Manis TV3 . Hm , rasanyaaaa more than 3 years gak la tapi tak masuk 4 years lagi. Kekadang adelah balik jenguk parents sebab kat kampung just ada ummi , abah and adik je yang still sekolah . Adik beradik lain dok jauh2 + keje , time hujung minggu tuu dorang ade gak balik utk jenguk parents . 

So, 6 months before majlis yuyu tu.. ade laa call ummi and dia cite yang die xde selera makan and asyik gastrik je dalam minggu tu ..sakit and pedih kat tgh2 dada bawah ( macam pedih ulu hati laa kot rasenyeee ) ..  dia kata dah pegi klinik, doktor dekat klinik pun cakap gastrik and kasi ubat . Reaction aku cam biasa je la..  sbb ummi mmg ade gastrik. Lagipun dia cakap after makan ubat tu cam tahan sikit sakit tuu.. 

 A few weeks after ummi call tu aku blh balik kg.. Nasib baik ade mase free  sebab time tu memang aku still dalam program TV3 so aku dapat la jugakk balik kg. Lagipun aku nak uruskan majlis aku gak , nak survey barang2 kawen..

  Tau tak.. bila aku balik .. aku tengok macam something wrong je ummi aku nii, kulit ummi nampak macam  kuning sikit. aku cam tanya la kot kot pakai produk krim kunyit ke apa sebab ummi aku ni jenis pakai skincare gak. Then dia cakap, takde pakai pape pun. Bila aku suruh adik aku tgk ummi nampak tak kulit ummi cane.. dia cakap xkuning pun. Aku pun cam rase maybe mata aku bermasalah sebab aku ni rabun and silau . Then , aku still tak fikir apa apa lagi..

Ummi temankan aku untuk shopping barang barang kawennn~


Time ni , dia xnampak ketara sangat perubahannya. Just warna kulit je bagi aku nampak lain sikittt jee..nampak kuning. Ni mase kat umah maksedara, g jengjalan.. tp tulaaa.. aku amik gmbr ni sebab aku nak htr dekat kakak aku, sebab nampak kuning. Nampak kuning bagi aku..



ummi sebelum ni tak reti selfie, tapi telah diajar oleh aku. haha :')

 Masa ni ummi gemuk lagi..


Masa ni bawak ummi g klinik sekali lagi sebab kuning.. mata muka kuning.. sebab adik bradik sruh bwk ummi g klinik..

Then aku balik KL semula sebab aku still dalam program tv3, so the next month ( July ) aku balik kg lagi sebab raya. Seriously, Ummi nampak kurus and kuning. Ummi nampak lain tersangat2 !!

ni masa raya aidilfitri kalau xsilap.. ataupun raya aidiladha,. nampak sangat kurus....

 masa ni gak la, kakak and abang pun nampak perubahan ummi.. makin kurus.
sebelum raya tu, kakak and abg dah bwk g HUSM and after raya baru appointment utk check ummi. Time raya ni.. memang xthu ummi sakit apa.. 

Tapiii...

Ummi macam bersedih time raya nii.,, mcm sensitif..

so, yuyu nk masukkan bideo time umi nangis sebab rye sblm2 ni ummi xde nak nangis2 and sedih.... hmm 




video ni.. kitorg cam gelak gelak sbb pelik nape ummi nangis.. xthu ummi pikir apa.. so ktorg taknak die sedih2 time raya..so ktorang menyakat ummi.. sbb ktorg memang suka sakat ummi.


BERSAMBUNG SEBAB MAGHRIB, NANTI SAMBUNG LAGI..









Tips Untuk Mengelak Daripada Kebocoran Semasa Period

Hai, 


Okayyy today, yuyu nak cite sikit pasal tuala wanita a.k.a "pad" and this pad is one of my favourite ! sangat recommended. Kalau kat kedai ade jenama ni, confirm  , yang first yuyu amekkk this pad ! heee.. So ni khas untuk girl girl je tauu..  kalau boy boy yg bace tu pun boleh jugak mane lah tahu korang dah ade wife ke girlfriend ke yg korang nak tolong beli atau suggestkann utk dorang. hihi! Yelaaa, tak salahpun kalau boyboy pun nak amekk tahu pasal ni :) Takde yang berdosa pun. hihi..

Bukan senang nak cari pad yang selesa tauu, sebab kat Malaysia ni ada banyak jenis pad yang dikeluarkan. So kita sebagai pengguna kenalah bijak untuk memilih yang mana paling berkualiti kalau tak nanti makan diri. Haaa, acane tuu makan dirii yang yuyu maksudkan ? Yelaaa.. ade sesetengah wanita  pakai pad yang tak sesuai dgnnya mesti ada rasa kegatalan / kemerahan atau tak selesa semasa bekerja atau melakukan aktiviti lasak. Sebagai wanita , kita kenalah jaga kebersihan diri dan semestinya nak utamakan keselesaan pada diri kita.. betul tak ? Lagi satu , time datang haid tu yang paling kita takut ada kebocoran! OMG. segan kot kalau ada kebocoran, tambah tambah lagi time kita tidur , atau ke shopping complex and time  tengah berdating . Uishh, mintak dijauhkan lerr.. haha. So, tips utuk mengelak daripada kebocoran , korang kenalah pilih pad yang boleh menghalang dpd semua tu supaya lebih selamat and selesa. heee :D

Hm, korang janganlaa  risauuu sebab ianya tak susah pun nak cari pad yang boleh menghalang dpd semua tu berlaku , sebabnya LAURIER adalah penyelamat wanita. cewaahhh gittteww ! haa,  Pernah dengar kan ? of course lah pernah kannn .. hee. Actually , Pad Laurier ni ada banyak jenis tauu.. so, yuyu nak intro  and explain cikedd supaya korang boleh tauu kelebihan kelebihan LAURIER ni.


1. NIGHT SAFE LAURIER

Yang ni sangat sesuai bila korang memula datang period. Yelaa, mesti banyak kan ? So  pad ni sangat sesuai sebab ianya utk aliran yang banyak. Lagi satu , korang takyah nak risau pasal kebocoran kat atas tilam lagi sebab pad ni 30cm, permukaannya pun cepat kering and sangat selesa . Nak cuci pun senangg tauuu :)



- 30 CM
- 2X FASTER ABSOPRTION
- 5X DRIER
- WIDE HIP GUARD ( Pengawal pinggul yang lebar )


2. LAURIER SUPERGUARD 
(DOUBLE ABSORBENT CUSHION)

Yang ni untuk extra heavy flow so utk yang nak lebih safety tu boleh ler guna yang ni .
So yuyu sarankan yang mana memula period tersangat heavy tu boleh gunakan this one.
Jangann risauuu, semuanyaaa cepat diserap and takkan ada kebocoran :D

- 35 CM
- DWI PENYERAPAN BERKUSYEN
- MENCEGAH KEBOCORANG UNTUK APA JUA POSISI TIDUR
- 2X FASTER ABSORPTION


3. LAURIER SUPER SLIMGUARD (WING)
Okay, yang ni untuk yang normal . Tapi korang jangan risau , sebab yang ni pun die cover lebih dekat hip punya  . Yela, selalunya ade kebocoran dekat hip je kann..
Lagi satu , die nipis dan memberikan keselesaan dekat korang.
Takdee  gatal2 :p



- 30 CM
- SENANG CUCI
- 1 MM ULTRA ABSORBENT SHEET
- SUCTION LIKE POWER ABSORBS FLUID QUICKLY INTO
THE NEW QUICK LOCK SYSTEM.


4. LAURIER PERFECT COMFORT

Haa, yang ni tersangat nipis dan takkan rimas. Lagi satu, ianya menyerap dengan lebih cepat! 


 30 CM
- ULTRA SLIM
- HYPER ABSORPTION , EXTRA HEAVY WITH HIP GUARD


5. LAURIER ACTIVE COMFORT

Untuk waktu petang , korang boleh guna yang ni sebabnya permukaannya super serap ,tak basah dan tak tembus ! Lagi satu , ianya memberikan keselesaan sepanjang aktiviti!


360 PELINDUNG KEBOCORAN SEKELILING
-SENANG CUCI
-WING


So, korang takperlu risau lagi pasal kebocoran semasa period ! Laurier kannn adaa :P pssss.. korang nak FREE SAMPLE tak ? mesti nak kann :)
Kalau korang nak , korang kena layari 
ataupun
annnnddd... korang boleh redeem untuk FREE SAMPLE! yeayyyy...

Eeeehh , kejappp! ade satu lagi. Korang berpeluang memenangi a trip to Osaka dan berpeluang untuk menang hadiah bernilai RM40,000 dengan menyertai POSE A GO GIRL di Facebook! 

Langkah langkah mudah ada didalam Laurier Facebook. Jangan lupa untuk Like page Laurier untuk menyertai this contest ! Cepatlah , jangan lepaskan peluang keemasan ini. 
Contest dari 15 July - 30 September 2016 !

Makeup Dan Kelas Makeup Di Kelantan Dan Di Kuala Lumpur

Hai, Assalamualaikum.


Yuyu just nak announce pasal kelas makeup yuyu sebab sekarang yuyu dah stop modelling buat sementara so yuyu beralih menjadi mak andam di Kelantan dan juga di Kuala Lumpur. Lagi satu makeup clas dan tempahan makeup yuyu harganya sangat berbaloi dan mampu merasa makeup yuyu. Yuyu menggunakan product NARS,MAC,TARTE,MORPHE,LAURA MERCIER , URBAN DECAY , CLINIQUE, CHANNEL , TOM FORD AND FOR FALSE EYELASHES i'm using ELISE.

Jadi yuyu buka Tempahan makeup untuk BRIDAL, BRIDESMAID, PHOTOSHOOT AND FOR ALL EVENTS. Korang boleh whatsapp yuyu +601125524850 untuk pertanyaan harga tempahan makeup yuyu. Manakala yang mana ade di perak ke ,melaka ke, sabah ke boleh jugak nak buat tempahan cumanya akan caj transport ataupun tempat penginapan jika terlalu jauh.

Kepada yang berminat untuk belajar makeup boleh masuk ke Kelas Makeup By Yuyurashid yang mana yuyu akan announce di INSTAGRAM PERSONAL atau di INSTAGRAM MAKEUPBYYUYURASHID . Sebelum yuyu terlupa, yuyu ada buat Kelas Makeup pada 20HB (Jumaat) di Kota Bharu Kelantan. Meh , nak iklan sikit. hihii :p


Booked sebelum 15hb. 7 orang sahaja lagii

KELAS MAKEUP BUDGET, KOTA BHARU KELANTAN.

Yuran kali ni sangat murah bagi mereka yang baru nak belajar makeup . Yuran paling termurahhhhh utk korangg. Special edition gittew. Andddd tersangat limited, sekarang dah tinggal beberapa orang sahaja. Berminat sila whatsapp +601125524850 utk booked seat and more details.

Tarikh : 20 / 5 / 2016 (JUMAAT)
Masa : 3.00 - 5.30 PETANG
Tempat : Holiday Villa hotel, Wakaf Cheyeh Kota Bharu.

Apa yang menarik?

• Korang akan belajar cara cara yang tertera di atas.
• Bagi sesiapa yang 0% tentang makeup, korang boleh masuk kelas ni. Di alu alukan..
• Makeup yang dipelajari ialah utk majlis pertunangan dan juga ke majlis.
• Kelas makeup ni jgak akan bg details mengenai product yg sesuai utk digunakan .
• After belajar, korang boleh praktis kat muka masing masing.
• Minuman disediakan.
• Korang boleh menggunakan barang barang yang disediakan seperti Foundation Nars, Lipstic Anastasia , Mac , Eyeshadow Mac and etc.
• Korang cuma perlu bawak brush atau sponge dan juga cermin kecil utk praktis makeup di muka sendiri.
‼️‼️ Yuran kelas makeup ni sangat murah dan sesuai utk korang yang baru nak belajar makeup. Ni last class yang berharga sedemikian, lepas ni dah takdeee

Lepas ni no more whatsapp tanya bilaaa pulaak kelas.


Okay, tu cerita pasal kelas makeup. So sesiapa berminat nak membuat tempahan just whatsapp ke nombor tadi ye. Nak tunjuk hasil hasil makeup yuyu sikit, kot kot korang malas bukak instagram yuyu, boleh ler korang nengok sini je.. hihihii..





























 Boleh whatsapp +601125524850 sekarang untuk membuat tempahan :)


 
Copyright © Yuyurashid | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in